Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Samen energie en CO2 besparen? Betrek ook uw medewerkers

Samen energie en CO2 besparen? Betrek ook uw medewerkers

  • 07/11/2021

De stijging van de energieprijzen voelen we allemaal, en de verdere evolutie is moeilijk voorspelbaar. Uw zakelijk energieverbruik binnen de perken te houden, is cruciaal. Niet alleen met efficiëntere energieoplossingen, maar ook door uw medewerkers alert te houden. Luminus helpt samen het verschil te maken.

In 2020 waren de energieprijzen bijzonder laag, maar intussen draait de wereldeconomie weer op volle toeren en is de energiebehoefte ontzettend hoog. Dat resulteert in torenhoge energieprijzen. Wat de toekomst brengt, is nog onzeker. Daarom zou het vandaag een prioriteit moeten zijn om uw energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen.


Werk aan de winkel
Gebouwen zijn verantwoordelijk voor maar liefst 40% van het energieverbruik in Europa. Belgische bedrijfspanden verbruiken zelfs 20% meer dan bedrijfspanden in andere Europese landen. Zowel voor het milieu als de portefeuille is er actie nodig. Er komen zelfs wettelijke verplichtingen aan. Wie veel energie verbruikt, zal in de toekomst misschien CO2-emissirechten moeten aankopen. Ga daarom vandaag al aan de slag. 


Hoe de energiekost van uw bedrijf beperken?


Motiveer uw medewerkers 
Luminus ontwikkelde informatieve affiches met besparingstips, waarmee u uw medewerkers aanspoort om verstandig met energie om te springen. Sluimerverbruik vermijden, het licht doven, de lift af en toe links laten liggen, … Kleine inspanningen met een grote impact.
Gebruik onze energiescan
Via de Luminus energiescan ontdekt u hoe u vandaag presteert in vergelijking met andere bedrijven. Ook ontvangt u energie-efficiënte oplossingen op maat en een overzicht van de bestaande subsidies en steunmaatregelen.


Onderneem actie
Word onafhankelijker van de energieprijzen en produceer zelf energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen, windmolens of warmtekrachtkoppelingen. Verminder uw verbruik door moderne verwarmingsinstallaties, ledverlichting, isolatiewerken, enzovoort ... En overweeg om over te schakelen naar een elektrisch wagenpark


Er zijn dus veel manieren om uw onderneming stapsgewijs duurzamer én energiezuiniger te maken. En de stijgende energieprijzen verkorten de terugverdientijd van investeringen in energie-efficiëntie enorm! Waar wacht u op?