Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Samen bouwen aan de toekomst

  • 02/10/2023

Het gebouw van Voka – KvK Limburg in Hasselt krijgt een grondige make-over: de benedenverdieping wordt volledig gerenoveerd en er komt een nieuwbouwruimte tegenover de huidige parking. Uiteraard zetten ze duurzame materialen in om het gebouw klaar te maken voor de toekomst. Goed om te weten: tijdens de werken blijft Voka – KvK Limburg altijd bereikbaar voor haar leden.

Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg, en Johann Leten, gedelegeerd bestuurder, gaven het startschot voor de werken aan de Gouverneur Roppesingel in Hasselt. Hoofdaannemer Driesen en architectenbureau UAU collectiv leiden de werken in goede banen. Tegen de lente van 2024 moeten de werken afgerond zijn. “Deze werken zijn noodzakelijk voor onze groei als organisatie. Het huidige gebouw is 29 jaar oud. We willen samen groeien met onze leden en maken ons gebouw klaar voor de toekomst, zodat we onze leden-ondernemingen een nog betere dienstverlening kunnen aanbieden”, zegt Karin Van De Velde. 

Eerste sleuven

Johann Leten graaft – onder het toeziend oog van voorzitter Karin – de eerste sleuven op de plek waar begin volgend jaar een volledige nieuwbouwruimte zal staan. In deze nieuwe ruimte komen 2 vergaderzalen en een ontmoetingsruimte. Via een doorsteek zal de nieuwbouw verbonden zijn met het bestaande Voka-gebouw. Een binnenkoer met veel groen maakt het plaatje af.
 

Nieuwbouw Voka


Duurzame renovatie

“Voor de realisatie van deze nieuwbouw kiezen we resoluut voor het gebruik van duurzame materialen”, zegt Johann Leten. “We zijn immers verplicht om het goede voorbeeld te geven aan onze leden. En dus opteren we maximaal voor de meest recente technieken en installaties in onze bestaande en nieuwe ruimtes die niet alleen functioneel maar ook milieubewust zijn.”

Renovatie benedenverdieping

Naast de nieuwbouw nemen we ook de huidige benedenverdieping van het hoofdgebouw onder handen. Zo breken we de inkom, keuken en zalen op het gelijkvloers af en richten we ze opnieuw in. Er komt ook een extra vergaderzaal. Het licht en geluid zal je kunnen aanpassen in functie van hybride meetings en events. Alle verdiepingen krijgen opfriswerken, een echte upgrade voor de werkomgeving voor de medewerkers. 

Winddicht met Kerst

“De hoofdaannemer start eerst met de afbraakwerken op het gelijkvloers en de grondwerken van de nieuwbouw. Kort daarna pakken we de nieuwbouw en de benedenverdieping aan”, zegt Massimo Pignanelli van architectenbureau UAU collectiv. “De bedoeling is om voor de kerstvakantie de uitbreiding winddicht op te leveren. De afwerking van het volledige project zien we aan het einde van het eerste kwartaal van 2024.”

Altijd bereikbaar

De komende maanden belooft het dus druk te worden aan de Gouverneur Roppesingel. “Op deze manier bouwen we samen aan onze toekomst en die van onze meer dan 3.200 leden. We zullen altijd bereikbaar blijven voor onze leden en medewerkers”, zegt Karin Van De Velde.
 

Contactpersoon

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie