Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • "SALK versterkte Limburg, nu tijd voor randvoorwaarden"

"SALK versterkte Limburg, nu tijd voor randvoorwaarden"

  • 13/12/2019

Vandaag kwam de Vlaamse regering samen op Corda Campus in Hasselt. Zij besprak met de Limburgse stakeholders het SALK-eindrapport en de werking van SALK 2.0. “We mogen trots zijn op de verwezenlijkingen van SALK, maar de uitvoering van de randvoorwaarden blijft een absolute noodzaak”, zegt Johann Leten gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

“Met de sluiting van Ford Genk stond er als het ware een Armageddon voor de deur. Alle economische voorspellingen duidden op een kaalslag, maar de Vlaamse regering en het provinciebestuur reageerden adequaat met het SALK”, zegt Johann Leten.

"De volledige ontwikkeling van de ENA-gebieden en grote infrastructuurwerken als de Noord-Zuidverbinding en Spartacus moeten er komen."

“Iedereen die meewerkte aan de realisatie, mag fier zijn op de resultaten. We hebben onze economische achterstand weggewerkt en onze economie zelfs versterkt. We hebben één grote werkgever vervangen door duizenden starters die samen zelfs een veel betere risicospreiding garanderen.”

Randvoorwaarden zijn noodzakelijk

Dat neemt niet weg dat de randvoorwaarden van dat SALK nog steeds uitgevoerd moeten worden. "Dat blijft een belangrijke eis en stimulans voor onze ondernemingen en de hele provincie. De volledige ontwikkeling van de ENA-gebieden en grote infrastructuurwerken als de Noord-Zuidverbinding en Spartacus moeten er komen. We zijn dan ook tevreden dat de Vlaamse regering die intentie herbevestigt via SALK 2.0”, zegt Johann Leten.

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie