Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • RZ Tienen bekroond tot Zuid-Hagelandse onderneming van het jaar!

RZ Tienen bekroond tot Zuid-Hagelandse onderneming van het jaar!

  • 05/02/2021

Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart uit Tienen werd op vrijdag 5 februari uitgeroepen tot ‘Zuid-Hagelandse onderneming van het jaar’. Met deze prijs zet Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant jaarlijks een onderneming in de bloemetjes voor de grote meerwaarde die ze voor de regio betekent. Het ziekenhuis is bovendien van plan uit te breiden met een volledige nieuwbouw.

Dr. Hans Struyven, algemeen directeur RZ Tienen, ontving de award. “Deze prijs is niet alleen voor mij maar voor iedereen die elke dag weer met volle energie meewerkt: het zorgpersoneel, de woonzorgcentra, de huisartsen die eerstelijnshulp bieden, thuisverpleegkundigen, logistieke medewerkers etc. Allemaal hebben we hard gewerkt om deze gezondheidscrisis de baas te kunnen.” Dr. Hans Struyven is longarts van opleiding en behandelde 26 jaar lang patiënten met longziekten. Sinds 5 jaar algemeen directeur van het ziekenhuis. Als directeur heeft hij samen met het directiecomité de dagelijkse operationele leiding over het ziekenhuis. 

Inspiratiebron

Het ziekenhuis anticipeerde in 2020 al snel op de komst van het coronavirus. Het directiecomité ging samen met een crisiscel meteen aan de slag om het ziekenhuis voor te bereiden op de komende pandemie. Linda Schevenels, hoofdverpleegkundige Heelkunde 1: “Onze sterkte tijdens de coronacrisis ligt vooral in het multidisciplinair werken over de verschillende afdelingen en teams. We voelden ons ook beleidsmatig gesteund. Samen kunnen we heel veel aan!”

Walter Kestens is voorzitter van Voka’s regiowerking in Zuid-Hageland. “De ondernemers van Voka Zuid-Hageland kozen unaniem voor het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart te Tienen als onderneming van het jaar omdat dit een echte ambassadeur van de regio is. Ze zijn een echte inspiratie voor alle andere ondernemers.”

Naar een nieuwe toekomst

Ondanks de coronacrisis boekt het ziekenhuis nog steeds veel vooruitgang. Zo kondigde het een nieuwbouwdossier aan voor de bouw van een gloednieuwe campus “die een meerwaarde zal bieden voor patiënten uit de hele regio”, haalt Ken Strijkers, manager infrastructuur en masterplanning aan. Het ziekenhuis kwam recent tot een overeenkomst over de verwerving van de bouwgronden en stelde onlangs een architectenbureau aan. De groei en innovatie die het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart hiermee zal brengen in het Tiense landschap maakt van het ziekenhuis een echte ambassadeur voor de hele regio. Mede daarom zijn ze een terechte winnaar voor deze prijs. 

Een gezonde groei

Voka lanceerde vorig jaar het Plan Samen Groeien. Het kernstandpunt van dit plan? Via een gezonde en gedeelde groei welvaart en welzijn brengen via een duurzaam, gezond en digitaal Vlaanderen. “We willen een gezonde samenleving bereiken door in te zetten op welzijn via preventie en efficiënte zorg. Het RZ Tienen creëert groei en welvaart in de maatschappij. Deze gedeelde groei zorgt voor een gezonde groei die uiteindelijk het hele Vlaams-Brabantse landschap ten goede komt!” Peter van Biesbroeck, Directeur Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.


Contact RZ Tienen
Merlijn Moonen
merlijn.moonen@rztienen.be


Contact Voka regio Zuid-Hageland
Pascal Caroyer
pascal.caroyer@voka.be
016 89 19 86
 

Contactpersonen

Peter Van Biesbroeck

Algemeen Directeur

Pascal Caroyer

Adviseur Belangenbehartiging Hageland

Proximus