Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Royal Botania vierde kanshebber op Voka Prijs Ondernemen 2022

Royal Botania vierde kanshebber op Voka Prijs Ondernemen 2022

  • 22/04/2022

Royal Botania uit Nijlen is de vierde kanshebber voor de Voka Prijs Ondernemen 2022. De naam is zonet onthuld door Voka Mechelen-Kempen. Voor hun regio krijgen ze nu al de 'Voka Lokaal-award Neteland'. "Volgende week vieren we ons 30 jaar bestaan. De Voka-award zien we als een héél groot cadeau", zegt CEO Kris Van Puyvelde.

Voka Mechelen-Kempen zet de komende twee weken negen inspirerende bedrijven uit de regio in de spotlights. Ze zijn allemaal kanshebbers voor de Voka Prijs Ondernemen 2022. De vierde genomineerde is nu bekend: Royal Botania uit Nijlen. "We ontwerpen iconische luxe buitenmeubels voor mensen met een passie voor finesse. We zijn sterk gegroeid, de voorbije jaren. Begin jaren '90 hebben we het merk Royal Botania opgericht. In die tijd vond je enkel luxemeubels voor in je huis. Daar wilden wij verandering in brengen door in te zetten op prachtig buitenmeubilair en tuinverlichting", zegt CEO Kris Van Puyvelde, die zelf nog voor de meeste ontwerpen instaat. "We hebben het geluk dat onze creaties terechtkomen op de terrassen van wereldsterren en in luxejachten. Een hele leuke markt om in te werken."

"We hebben de hele productie van A tot Z in eigen hand", zegt Philip Takx van Royal Botania. "De R&D zit hier in België, de productie doen we in Thailand. Daar hebben we een eigen fabriek. Dat is echt een troef."

Bekijk de reactie van CEO Kris Van Puyvelde, zoon Pieter Van Puyvelde en Sales Director Philip Takx.

Durf en ambitie

Het zijn de bestuurders van de Voka Lokaal-afdeling Neteland die Royal Botania hebben gekozen tot winnaar van hun regio. De bestuurders kijken daarbij onder meer naar durf en ambitie, de wil om te innoveren en de vernieuwende bedrijfscultuur. 

Je favoriete bedrijf een duw in de rug geven? Dat kan: vanaf 2 mei kan je hier stemmen voor jouw favoriete onderneming.

Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 29 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2022 wordt.

Schrijf je in voor de uitreiking van de Prijs Ondernemen 2022

Meer nieuws

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nation
Mechelen-Kempen
Nieuws

Start-ups gezocht die willen strijden om de wereldbeker

Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC). Via nationale voorrondes zal de Belgische kandidaat worden uitgezocht die ons land mag vertegenwoordigen op de finale later dit jaar in Saoedi-Arabië. Voka, UWE en GEN Belgium roepen pre-starters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen via de website. De Belgische finalist van vorig jaar, het Gentse Sealution, mocht zich bij de beste 25 kandidaten rekenen en heeft aan zijn deelname verschillende internationale contacten, funding- en groeikansen overgehouden.

Vandersmissen Feestservice serveert 45 jaar ervaring, en dat proef je
Mechelen-Kempen
Nieuws

Vandersmissen Feestservice serveert 45 jaar ervaring, en dat proef je

‘In Hoogstraten verklaarde iedereen me gek’, herinnert Marc Vandersmissen zich lachend. Het was 1983 en als jonge chef toonde Marc grootse ambities. Coöperatie Hoogstraten had hem gevraagd of hij hun jubileumfeest van spijs en drank wilde voorzien. Natuurlijk, antwoordde Marc zelfverzekerd, maar hoe doe je dat: een feest van 4.000 gasten cateren vanuit je moeders achterkeuken? ‘Toestellen had ik amper, dus heb ik zelf au bain-marie-systeem bedacht’, vertelt Marc, die glansrijk in de opdracht slaagde.

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder