Skip to main content
  • Nieuws
  • Roel Dockx aangesteld als directeur Voka - KvK Mechelen

Roel Dockx aangesteld als directeur Voka - KvK Mechelen

  • 16/02/2017

Drie maanden na zijn aanstelling als plaatsvervangend algemeen directeur, is Roel Dockx door het managementcomité van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, officieel benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. De voorbije twee decennia vergaarde hij al heel wat ervaring binnen Voka - Kamer van Koophandel Mechelen als secretaris en manager Personeel & Organisatie.

Roel Dockx - CEO Voka - KvK Mechelen
Roel Dockx, algemeen directeur Voka - KvK Mechelen

Sinds de wegen van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen en haar vorige directeur begin oktober 2016 scheidden, vulde Roel Dockx al de rol in van plaatsvervangend directeur. Met twee decennia ervaring binnen de Mechelse Kamer, eerst jarenlang in de rol van secretaris en sinds 2014 die van manager Personeel & Organisatie, vond de raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen hem dan al de geknipte figuur om de continuïteit binnen de Mechelse Kamer te verzekeren.  

In de daaropvolgende maanden stemde hij de werking van de Mechelse Kamer verder af op de actuele wensen en behoeften van haar leden-bedrijven in haar regio. In die periode werd duidelijk dat Roel Dockx voor diezelfde raad van bestuur de aangewezen persoon was om de functie van algemeen directeur definitief in te vullen. In zijn beide vroegere functies behoorde Roel Dockx trouwens al tot het directieteam en de raad van bestuur van Voka – KvK Mechelen.

Stabiliteit bieden

"Voor ondernemers is het belangrijk dat ze vol overgave en met plezier kunnen ondernemen. In dat opzicht moeten ze kunnen terugvallen op de juiste opleidingen en ondersteuning. Want entrepreneurship gaat nu eenmaal soms gepaard met zaken die je niet in de hand hebt. Voor die ondersteuning kunnen ondernemers op Voka, de Mechelse Kamer en haar nieuwe directeur rekenen, want zij weten daarop in te spelen", stelt voorzitter Jan Scheirs van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. "De raad van bestuur heeft Roel Dockx aangeduid als nieuwe directeur, omdat hij stabiliteit en realistisch toekomstperspectief aan zijn medewerkers biedt. Daarnaast is hij er zich terdege van bewust dat we aan schaalvergroting moeten doen, om te kunnen uitgroeien tot een nog meer ledengerichte, performantere werkgeversorganisatie. Daarbij moeten we wel uitgaan van onze eigen sterktes. De eigenheid van de Mechelse Kamer is hiervan een treffend voorbeeld."

Die benoeming door de raad van bestuur van Voka – KvK Mechelen is in de loop van vorige week vervolgens bekrachtigd door het managementcomité van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

"Ik wens zowel de raad van bestuur van de Mechelse Kamer, het managementcomité van Voka als mijn medewerkers te bedanken voor het steunen van mijn kandidatuur. Tal van gesprekken in de voorbije weken en maanden hebben me een goed beeld opgeleverd van welke stappen Voka – KvK Mechelen moet zetten om haar verschillende doelen te halen. Samen gaan we daar nu werk van maken", stelt de nieuwe Mechelse Kamerdirecteur.

Roel Dockx (43) is gehuwd en vader van twee tienerdochters en woont in Rijmenam (Bonheiden). In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met familie en vrienden, pikt hij graag een film mee, trekt hij er al eens met de fiets op uit en is hij een supporter van voetbalclub Standard.

AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
IMU - vzw - Salesforce
IMU - vzw - Remant
imu - vzw - Altez
IMU - VZW - multibureau
IMU - vzw - Bebat
Proximus