Skip to main content
  • Nieuws
  • Rode Neuzendag: Doe mee aan de veiling van de Warme William beeldjes!

Rode Neuzendag: Doe mee aan de veiling van de Warme William beeldjes!

  • 22/11/2018

Ken jij Warme William al? Dit grappige beertje duikt op in alle Warme Scholen in Vlaanderen. Hij biedt graag een luisterend oor aan iedereen die eens wat minder goed in zijn vel zit.

In de 50 Warme Scholen doorheen heel Vlaanderen zit Warme William op zijn bankje waarop staat: “Zit je met iets? Praat erover. Warme William luistert." Een heel tof initiatief waar veel leerlingen al wat aan gehad hebben! 

Door de handen in elkaar te slaan met enkeWarme William beeldjesle Vlaamse Warme scholen en Bekende Vlamingen, wil Flanders Synergy (in het kader van het ‘Warme Scholen-project’) geld ophalen voor Rode Neuzen-dag. Daarom lieten ze 17 witte 3D-beeldjes van Warme William maken, om ze vervolgens te laten versieren door mensen die een link hebben met de scholen. Zo zijn er leerlingen die het beeldje onder handen genomen hebben, maar ook lokale kunstenaars en bekende Vlamingen zoals Kürt Rogiers of Wannes Cappelle hebben hun creativiteit helemaal los gelaten.

Op 22, 23, 27  en 28 november worden die unieke beeldjes geveild. Surf naar www.vakantieveilingen.be, breng een bod uit en scoor een kunstwerk voor in je huis of bedrijf. Daarnaast steun je er ook nog eens een goed doel mee. Want met de opbrengst kunnen scholen extra investeren in het mentaal welzijn van leerlingen en jongeren met psychische problemen beter opvangen. Meer uitleg vind je terug via op de website van Flanders Synergy

Een overzicht van de beeldjes kan je op de website van Rode Neuzendag terugvinden. 

IMU - vzw - De Tijd
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez