Skip to main content
  • Nieuws
  • Robby De Caluwé (Open VLD) draait een dag mee op de werkvloer van de Nautische Operationele Cluster

Robby De Caluwé (Open VLD) draait een dag mee op de werkvloer van de Nautische Operationele Cluster

  • 21/08/2019

De Voka Zomerstages hebben als doel om de samenwerking tussen beleidsmakers en bedrijven te verbeteren, ik ben dus een voorstander van het initiatief. Als politicus ben je immers in het parlement bezig met dossiers die vaak een directe impact hebben op ondernemingen. Aangezien ik naast burgemeester van Moerbeke, sinds juni federaal volksvertegenwoordiger ben, liep ik op 21 augustus zelf stage in het Havenbedrijf Antwerpen. Ik draaide er een hele dag mee op de werkvloer van de Nautische Operationele Cluster van de Haven van Antwerpen. 

Het was een erg leerrijke ervaring om met de operationele en onderhoudsdiensten van de Haven van Antwerpen mee te lopen. Ik heb de kans gekregen om te ervaren hoe het op de bedrijfsvloer gesteld is en wat de uitdagingen zijn volgens zowel werknemers en werkgevers. Samen met twee medewerkers hebben we een analyse gemaakt van de bodem van de binnenhaven. Dit is nodig omdat objecten (vb. scherpe metalen platen of autowrakken) de schepen kunnen beschadigen. Ook werden er herstellingswerken van een schip op een vast droogdokken uitgevoerd. Hiernaast heb ik de CEO van Port Of Antwerp, Jacques Vandermeiren ontmoet, hij legde mij het belang van efficiënt en duurzaam transport uit. De haven is zelf gestart met hun personeel te vervoeren naar hun werkplaats via waterstofboten (Hydroville Shuttle), innovatief en duurzaam.

Deze zomer nam ik zelf afscheid van mijn HR-bedrijf. Toch verlaat ik het ondernemerschap niet, ik zal me de komende vijf jaar inzetten om de economische groei te bevorderen. 
 

Contactpersoon

IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant