Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Renovatie viaduct Vilvoorde: Voka – KvK Vlaams-Brabant wil doeltreffende minder hinder-maatregelen voor logistiek

Renovatie viaduct Vilvoorde: Voka – KvK Vlaams-Brabant wil doeltreffende minder hinder-maatregelen voor logistiek

  • 14/03/2023

De werken aan het viaduct van Vilvoorde zullen deze zomer van start gaan. Voka – KvK Vlaams-Brabant is tevreden dat de timing van deze broodnodige werken gekend is. Nu pleit de werkgeversorganisatie om werk te maken van doordachte plannen om de hinder voor vracht- en personenverkeer tot een minimum te beperken.

Nu de timing van de renovatiewerken door de Vlaamse Regering is bevestigd, reageert Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant, tevreden: “Het is goed dat er middelen worden vrijgemaakt om deze levensader voor logistiek,  transport en woon-werkverkeer in Vlaams-Brabant en bij uitbreiding Vlaanderen, in stand te houden. Een veilig en future-proof viaduct is essentieel voor de R0 - Ring rond Brussel.”

Naast duidelijke communicatie, hamert Voka – KvK Vlaams-Brabant op doeltreffende maatregelen om de hinder te beperken. “De logistieke flow voor de bedrijven in Vlaams-Brabant en heel Vlaanderen moet gegarandeerd blijven. Dat kan enkel door te zorgen voor een goede alternatieve doorstroming, permanente bereikbaarheid van de ondernemingen in deze regio en permanente en duidelijke communicatie met deze bedrijven.”

De Vlaams-Brabantse werkgeversorganisatie roept De Werkvennootschap – die deze werken coördineert – op om samen te werken en deze maatregelen in onderling overleg uit te werken.

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus