Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Reizigers vinden de weg naar autocars terug

Reizigers vinden de weg naar autocars terug

  • 01/03/2023

Wie de website van Staf Cars bezoekt, krijgt een pop-upbericht te zien dat aangeeft dat autobuschauffeurs de beste ambassadeurs van het bedrijf zijn. Die boodschap vat de missie en waarden van dit Lommelse familiebedrijf mooi samen. Hoe wil CEO Pieter Thijs samen met zijn team Staf Cars klaarstomen voor de toekomst? En hoe ondersteunt Voka – KvK Limburg hen hierbij?

Pieter Thijs (Staf Cars)

 

In maart 2022 – net op het moment dat Staf Cars 70 jaar bestond – gaven de tweedegeneratiezaakvoerders Paul Cremers en Annita Daniels het stokje door aan Pieter Thijs. De jaren ervoor had Pieter als relatiebeheerder bij een grote bank al een hechte vertrouwensrelatie opgebouwd met Paul en Annita. “Vier jaar geleden boden ze me de kans om als CFO bij Staf Cars aan de slag te gaan”, geeft hij aan. “Ik werkte dus al langer intensief samen met de aandeelhouders om de financiële gezondheid van het familiebedrijf te optimaliseren en te bewaken.”

Sector onder druk

Die opdracht werd geen wandeling door het park. Want in maart 2020 sloeg de coronacrisis hard toe, met de reisindustrie als een van de zwaarst getroffen sectoren. “De crisis hakte er stevig in”, blikt Pieter terug. “Door geannuleerde reizen, gesloten scholen en onstabiele marktomstandigheden kwam onze kernactiviteit – zowel nationaal als internationaal groepsvervoer – op een laag pitje te staan. Dat zorgde voor heel wat onrust bij ons personeel, met heel wat steengoede chauffeurs – onze ambassadeurs – die ons bedrijf verlieten.”

Geloof in betere tijden

Toch bleven Pieter en zijn medewerkers geloven in betere tijden. “Groepsvervoer is en blijft een ideale manier om mensen op een economische én milieuverantwoordelijke manier te vervoeren. Of het nu gaat om een uitgelaten bende schoolkinderen of een enthousiaste groep toeristen op weg naar de zon, onze chauffeurs zitten dagelijks letterlijk in de driver’s seat om iedereen veilig en vlot op hun bestemming te krijgen. Vandaag zien we onze sector opnieuw opleven, en dus moeten we vol aan de bak om talentvolle chauffeurs en andere medewerkers te vinden.”

Ambassadeurs aan het stuur

Bij het aanwerven van nieuw talent vallen de warme familiale bedrijfswaarden en de lokale aanpak erg in de smaak bij kandidaten. “Omdat Staf Cars veel regionaal vervoer doet, hebben we een nauwe band opgebouwd met onze klanten. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar buschauffeurs die een echte ambassadeur voor onze sector willen zijn. Omdat we een dienstverlenende onderneming zijn, hebben zij een belangrijke taak om onze bedrijfswaarden uit te dragen.”

Inspirerende Voka-activiteiten

Als CEO krijgt Pieter het volle vertrouwen van Paul en Annita en de aandeelhouders. “Dat vertrouwen koester ik, samen met de waardevolle begeleiding die Voka ons biedt. Hun begeleiding bij het opzetten van onze raad van advies is een fantastisch traject geweest, zowel voor de aandeelhouders als voor mezelf. Vandaag hebben we een structureel platform om strategische zaken te bespreken.”

Ook over het CEO Forum van Voka is Pieter erg lovend. “Deze werkgroep leverde me al heel wat waardevolle info op, met dank aan ervaren CEO’s die tijdens deze sessies met plezier hun zakelijke ervaringen en ideeën delen. Zo’n klankbord is echt goud waard!”

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie