Skip to main content

Regenfile heeft 2,5 miljoen gekost

  • 18/11/2016

De onophoudelijke regen veroorzaakte woensdag de zwaarste ochtendspits van het jaar in Vlaams-Brabant en de rest van Vlaanderen. De files zorgden voor een extra kost van 2,5 miljoen euro in vergelijking met een normale filedag.

De felle aanhoudende regen heeft de zwaarste ochtendspits van het jaar voor Vlaanderen veroorzaakt. In totaal stond er ruim 270 kilometer file. Voor heel België werd het record niet gebroken, al was het wel de zwaarste woensdagochtend van het jaar. Op het hoogtepunt stond er 446 kilometer file. Zo ging het erg moeizaam op de Brusselse Ring rond Zaventem en op de autowegen tussen Leuven en Brussel (E40) en in de Vlaamse Rand rond Brussel (E19) richting Halle.

Ongeveer 120.000 mensen stonden woensdagochtend volgens Decock in de file. De hoofdeconoom van Voka wijst erop dat in België jaarlijks slechts 1 miljard euro geïnvesteerd wordt in wegeninfrastructuur. In andere Europese landen wordt gemiddeld genomen dubbel zo veel uitgetrokken voor wegeninfrastructuur. België heeft dan ook nog eens met een heel druk wegennet te maken.

Op termijn kan volgens Decock rekeningrijden voor personenwagens voor een oplossing zorgen.

Contactpersoon

IMU - vzw - OBD
IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez