Skip to main content
  • Nieuws
  • Recordaantal deelnemers volgen opleiding bij Voka – KvK Limburg

Recordaantal deelnemers volgen opleiding bij Voka – KvK Limburg

  • 14/01/2019

In de war for talent zijn onze Limburgse medewerkers van onschatbare waarde. Daarom zet Voka – Kamer van Koophandel Limburg mét succes sterk in op hun vorming via haar opleidingscentrum KamerAcademie. “In 2018 namen 4.450 deelnemers deel aan één van onze 297 opleidingen. We verbreken hiermee ons recordjaar 2017. Toen bereikten we 4.119 deelnemers in 226 opleidingen”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

Kameracademie
Dit jaar staan er 5 ‘Noord-Limburgse’ opleidingen en één
'Noord-Limburgse' opleidingsreeks in de agenda.

Talent is van onschatbare waarde binnen een organisatie. Daarom zet Voka – KvK Limburg in op de ontwikkeling van professionals in diverse sectoren. Dat doet het met korte opleidingen of langlopende opleidingstrajecten. “Daarnaast is er ook bijzondere aandacht voor onder meer  export en familiebedrijven. Onze KMO’s zijn belangrijk voor de Limburgse economie, dus moet je die ook via vorming ondersteunen. Dat doen we met ons Family Business Center”, zegt Johann Leten. “Ook export blijft een belangrijk speerpunt in ons opleidingsaanbod. We moedigen onze ondernemers aan om ook over de grenzen te kijken.”

KamerAcademie goes Noord-Limburg

De KamerAcademie startte vorige jaar met opleidingen op Corda Campus en doet dat dit jaar ook in het Noordlink-kantoorgebouw in Lommel. Op die manier komt het opleidingsaanbod ook wat dichter bij de Noord-Limburgse ondernemers. Dit jaar staan er 5 ‘Noord-Limburgse’ opleidingen en één opleidingsreeks in de agenda. Daarnaast biedt Voka – KvK Limburg ook nog steeds in company-opleidingen aan. Indien een onderneming meerdere medewerkers voor een opleiding wil inschrijven, is zo’n opleiding op maat vaak voordeliger. 

“Tijdens de Nieuwjaarsinvitito onderstreepten we dat we nog meer middelen zullen inzetten om ondernemers te ondersteunen. Onze opleidingen zijn daarin een belangrijke steunpilaar en maken deel uit van ons SALVO, Strategisch Actieplan Limburg tot de Vierde Orde. Deze cijfers bewijzen dat we ons woord houden”, besluit Johann Leten.

Over KamerAcademie

De KamerAcademie bouwde de afgelopen jaren een stevige reputatie op als de referentie voor opleidingen en workshops voor Limburgse professionals. Het voorjaarsaanbod voor 2019 werd opnieuw gebundeld in een handige folder en is opgedeeld in verschillende opleidingsblokken. Tot en met 21 januari genieten Voka-leden een vroegboekkorting van 10%. 

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo