Skip to main content
Map

Ready to Rumble

  • 31/08/2022

Ik hoop dat u genoten heeft van een deugddoende vakantie. Dat u de dagelijkse beslommeringen even hebt kunnen vergeten. Geen overvolle agenda met de ene meeting na de andere. Geen voortdurend signaal van e-mailmeldingen op uw smartphone. Maar gewoon deconnectie, in haar puurste vorm. Enkel de rust en gezelligheid van vrienden of familie waarmee u met een frisse pint, een exotische (mock)cocktail of een uitstekend glas wijn in de hand klinkt op het leven en het samenzijn. Het zijn kostbare momenten die u moet koesteren en bewaken.

johann leten

 

En terwijl u genoot van die welverdiende rustperiode, zijn wij bij Voka – KvK Limburg blijven doorwerken, voor u. Om klaar te zijn voor een nieuw werkingsjaar waarbij we u nog beter kunnen versterken, verbinden en verdedigen. Zo hebben wij ons uitgebreide opleidingsaanbod verder op punt gesteld en geactualiseerd, staan er opnieuw boeiende en leuke netwerkactiviteiten op de planning en bijten we ons vast in de vele lobbydossiers om de belangen van u en uw onderneming te behartigen, binnen én buiten Limburg.

We staan immers voor een belangrijk en uitdagend najaar. De inflatiecrisis – gevoed door de torenhoge energieprijzen – zet een rem op onze economische groei. Door de factuur via de automatische loonindexering volledig bij de Limburgse bedrijven te leggen dreigen we ons economische potentieel onderuit te halen. Het recente bewijs is onze jaarlijkse Bouwenquête, die we dit jaar al voor de 14de keer uitvoerden samen met Confederatie Bouw Limburg. 53% van onze bouwbedrijven geeft aan investeringsplannen uit te stellen tot na 2023. 44% zegt zelfs geen investeringsplannen meer te hebben. Dit hebben we nog nooit gezien.

Omdat we helaas niet kunnen voorspellen wat de oorlog in Oekraïne en de gevolgen op het vlak van energie en bevoorradingsketen ons nog zullen brengen, kijken we met nieuwsgierigheid naar onze overheid. Ons land heeft zoveel te winnen bij doorgedreven structurele hervormingen in onze arbeidsmarkt, overheidsfinanciën, fiscaliteit, … Het is enkel en alleen op deze manier dat we onze concurrentiepositie kunnen versterken en de welvaart in onze regio én ons land in stand kunnen houden.

“We staan voor een belangrijk en uitdagend najaar.”

Beste ondernemer, ik hoop dat uw batterijen zijn opgeladen. Ik verzeker u: die van onze 70 Voka-medewerkers alvast wel. Aarzel dus niet, en maak er gebruik van. 

Contactpersoon

LI - RECORE

Artikel uit publicatie