Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Raf Vermeylen, de mens achter de ondernemer

Raf Vermeylen, de mens achter de ondernemer

  • 10/03/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 4. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Raf Vermeylen in de kijker, Managing Director bij SEW Eurodrive.

Welk bedrijf is voor jou het toonbeeld van succesvol ondernemen?

Het is misschien een klassiek antwoord, maar voor mij blijft Apple een inspirerende onderneming. Hun producten zijn elegant, kwalitatief en anders dan die van hun concurrenten. Bovendien zijn ze ongeëvenaard op vlak van klantenbeleving. Dat alles slagen ze te combineren met mooie marges en uitstekende beursresultaten. Een voorbeeld!

Wie zou je graag in persoon ontmoeten? Wat zou je willen weten?

Ik ben gefascineerd door de Chinese president Xi Jinping. Met hem zou ik het willen hebben over zijn manier van aan politiek doen en hoe hij naar de wereldpolitiek kijkt. Hij liet de Chinese grondwet aanpassen zodat hij, als hij dat wil, levenslang de leider van zijn land kan blijven. Wat zou daar zijn bedoeling van zijn? Het interesseert me om te weten of we China als een bedreiging of een
opportuniteit moeten zien.

Raf

Met de Chinese president Xi Jinping praten over de wereldpolitiek, daar teken ik voor.

Raf Vermeylen

Als je niet hoefde te slapen, hoe zou je de vrijgekomen tijd dan besteden?

Het lijkt me waardevol om dan nog meer aan zelfontplooiing te doen. Op persoonlijk, familiaal, sportief maar ook professioneel vlak. Ik zou meer gaan tennissen, lezen en de wereld in trekken met mijn gezin om nieuwe streken te ontdekken. Maar het lijkt me ook interessant om in adviesraden te zetelen om lokale problemen aan te pakken. Ook vrijwilligerswerk is iets dat ik zeker zou opnemen om de vrijgekomen tijd zinvol in te vullen.

Wat is je favoriete plek in de provincie Vlaams-Brabant en waarom?

Ik houd van de bossen rond de Abdij van Averbode. Wekelijks gaan we daar wandelen met de hond en keer op keer staan we verbaasd van de natuurpracht en rust. Uiteraard kan in de zomer een bezoekje aan
de befaamde lekdreef dan niet ontbreken.

Welke uitvinding vind jij de beste ooit? Waarom?

Het internet. Het valt niet uit ons leven weg te denken en is tegenwoordig in bijna alles terug te vinden. Het Internet of Things zal een enorme katalysator zijn voor de duurzame economie van morgen. Het is opwindend en tegelijkertijd een beetje intimiderend: wat zal er nog mogelijk zijn in de (nabije) toekomst?

Proximus

Artikel uit publicatie