Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Raad van Advies verlost Solut HR van blindheid

Raad van Advies verlost Solut HR van blindheid

  • 29/11/2021

Eigenwijs. Met dat woord steekt Mireille Vandevorst van wal wanneer haar gevraagd wordt wat Solut HR zo speciaal maakt. De Truiense onderneming biedt hr-oplossingen aan bedrijven zonder personeelsdienst en klopte begin vorig jaar bij Voka – KvK Limburg aan voor de opstart van een Raad van Advies. 

Mireille Vandevorst

 

“Na zes jaar je eigen bedrijf vorm te geven, staar je je blind op wat er al is. De beslissing om een Raad van Advies te starten, heeft mijn ogen wijd ge­opend en mijn toekomstvisie flink verbreed”, vertelt Mireille.

Een ondernemer moet met zijn core business bezig zijn, zonder dat die zich hoeft te bekommeren om administratieve personeelslasten. Vanuit die visie startte Mireille Vandevorst zo’n zes jaar geleden Solut HR op. Samen met haar team van 7 medewerkers en 5 coaches staat zij bedrijven bij van hire tot fire.

“Een onder­nemer moet met zijn core business bezig zijn, zonder dat die zich hoeft te bekommeren om admini­stratieve personeel­slasten.”

“We zetten daarbij fel in op een persoonlijke aanpak”, zegt Mireille. “Maandelijks zitten we bij klanten om dingen op te volgen en nieuwe zaken te bespreken. Daardoor kennen we hen door en door en kunnen we hen ook optimaal bijstaan.”

Het verschil maken

Het maakt van Solut HR een geliefkoosde partner voor bedrijven uit diverse sectoren. Maar dat betekent voor Mireille niet dat ze achterover gaan leunen. Zij wil blijven investeren in de groei van haar onderneming en deed daarvoor een beroep op Voka – KvK Limburg.

“Alles wat bij Solut HR komt kijken, werd door mezelf opgebouwd en samen met mijn werknemers gefinetuned. Maar op een bepaald ogenblik word je blind voor de zaken waarmee je nog meer het verschil kan – en wilt – maken”, legt Mireille uit. “Ik koesterde de hoop dat professionele externen wel de missing link zouden vinden en richtte dus een Raad van Advies op.”

Hefboom voor groei

Mireille stelde een gevarieerde Raad van Advies samen met verschillende profielen uit het Voka-netwerk.
“Als ik er nu op terugkijk, zie ik het voor ieder bedrijf als een must om met een Raad van Advies te werken. Als ondernemer vind je zelf zaken uit, vernieuw en optimaliseer je. Maar een externe persoon die zijn of haar blik erop werpt, zorgt voor extra inzichten die een hefboom vormen om verder te groeien”, besluit Mireille. 

Kan je ook advies gebruiken over de voornaamste uitdagingen van je bedrijfsvoering? Of wil je zelf een rol als adviseur opnemen in een Raad van Advies?  
Voka – KvK Limburg zet je graag op weg via 
www.voka.be/limburg/raad-van-advies-dienstverlening

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Artikel uit publicatie