Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Nieuws
 • PVG Liquids 40 jaar: marktleider in kachelbrandstof gaat voor groene transitie en groei

PVG Liquids 40 jaar: marktleider in kachelbrandstof gaat voor groene transitie en groei

 • 16/06/2023

PVG Groep is een internationale handelsonderneming in klimaatbeheersingsproducten. In 40 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot Europese marktleider in mobiele kachels en hun brandstof. 
In Gent beschikt de groep sinds 1999 over de 12.000 m² grote productiesite van PVG Liquids, een state of the art afvul- en distributiecentrum met een capaciteit van 200 miljoen liter per jaar. De per schip aangevoerde kachelbrandstof wordt hier afgevuld. Ook andere chemische vloeistoffen worden volgens de wensen van de klant verpakt.

 

foto
Commercial manager Melissa Verbeke en plant manager Kristin Gehre

 

 

tekening


Tekst Jan Van Gyseghem - foto Wim Kempenaers

In 1980 start de oprichter van PVG, Peter van Vugt, met de import van Japanse verplaatsbare kachels voor de Nederlandse markt. Eind jaren tachtig verkrijgt PVG de rechten voor geheel West-Europa, Scandinavië en diverse Oost-Europese landen. 

Vandaag brengt PVG een totaalconcept in klimaatbeheersing op de markt. Het gamma omvat ook mobiele airco’s en splitinstallaties, pellet- en gaskachels, luchtbevochtigers en -ontvochtigers PVG is met zijn A-merk Qlima erg succesvol in de grootdistributie en doe-het-zelf-zaken. 

Kwaliteit gedreven

Het voortdurende streven naar topkwaliteit draagt elke medewerker van PVG Liquids hoog in het vaandel. De ISO 9001 certificatie is hier het bewijs van.
Die focus op kwaliteit vertaalt zich op allerlei manieren: hoog kwalitatieve brandstoffen en formulaties, optimale (stapelbare) verpakkingen, controles doorheen het hele productieproces, … Zo wordt de kachelbrandstof voor en na het lossen van het schip door een extern labo gecontroleerd en is de klant mede door verregaande automatisatie zeker van een snelle levering.

Duurzame innovatie

PVG Liquids is sterk innovatie gedreven en gaat mee in de brede maatschappelijke shift richting duurzaam en circulair. Om die transformatie mogelijk te maken worden middelen, mensen en ruimte vrijgemaakt. Een mooie illustratie hiervan is de zelf ontworpen, stapelbare PET jerrycan voor kachelbrandstof die sinds 2008 in de eigen installaties via stretch blow moulding wordt gemaakt. Op de productievloer werken operatoren via ‘verbetercorners’ dagelijks mee aan innovatie en verbetering van de processen.

Vandaag onderzoekt PVG Liquids de mogelijkheden om de kachelbrandstof te vervangen door niet-fossiele alternatieven.

PVG Liquids neemt deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. In 2021 kreeg PVG Liquids erkenning voor het innovatie traject van de PET jerrycan met de ontvangst van het Solar Impulse Efficient Solution Label.

Diversificatie

Door hun wendbare en veelzijdige organisatie is PVG in staat om voor hun klanten snel capaciteit ter beschikking te stellen voor het afvullen van chemische vloeistoffen en brandstof. Dat is mogelijk voor diverse types van verpakking: van small packs (1 liter) tot ibc’s (intermediate bulk container) met een capaciteit van 1.000 liter.

Wij beschikken over een ruime expertise met AdBlue , smeerolie en solventen. In een eigen tankenpark stellen zij blends samen op basis van recepturen van de klant.  

Groei

PVG Liquids mikt resoluut op groei. Zij investeren in verdere automatisatie van hun verpakkingslijn voor small packs. Zo kunnen producten zoals ethanol, AdBlue en  reinigingsmiddelen op maat van de klant afgevuld en verpakt worden .
Verder wordt de infrastructuur aangepast om de omschakeling naar andere producten efficiënter te laten verlopen. Flexibiliteit troef!

Feestmaand

De voorbije maand mei 2023 werd voor PVG Liquids een bijzondere feestmaand. Alle Europese medewerkers waren te gast in de Gentse productiesite en bijhorend business center om het veertigjarig bestaan van het bedrijf te vieren. Een feest van innovatiekracht, diversificatie en probleemoplossend vermogen!

PVG kort

•    Eigen verkoopkantoren in Benelux, Frankrijk, Spanje en Italië
•    Andere belangrijke markten:  Scandinavië en de Balkan
•    Omzet: 200 mio euro
•    Tewerkstelling: 155 werknemers waarvan 30 in Gent

Adres: Belgicastraat 1 C – 9042 Desteldonk | Tel. 09 250 90 80  71 | liquids.pvg.eu

 

logo

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2023: 

 • 10 jaar: Advocura, Direct, mo-vis, Piet Andries, Wavemakers
 • 15 jaar: Effectis
 • 20 jaar: Coor, Mederi, WITTENSTEIN
 • 25 jaar: Soundfield
 • 30 jaar: AAROVA, Sumitomo Bakelite Europe (Ghent)
 • 40 jaar:  PVG Liquids, Transuniverse Forwarding, Van Tornhaut
 • 50 jaar:  Bostoen
 • 55 jaar: Van Damme Team
 • 60 jaar: VTB - Van Rijsselberhge Beton (te lezen in ons decembernummer)
 • 75 jaar: Welders
 • 100 jaar: CIAC, TotalEnergies

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2024 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
OV - Festival van Vlaanderen

Artikel uit publicatie