Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Project om Marokkaanse IT'ers aan te werven van start

Project om Marokkaanse IT'ers aan te werven van start

  • 13/11/2019

Tijdens infosessies op 14 en 15 oktober in Brussel en Gent konden geïnteresseerde bedrijven meer vernemen over het Palim-project, het pilootproject dat Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen samen met Voka Oost-Vlaanderen, Enabel, VDAB en Agoria heeft opgestart om een oplossing te bieden aan de krapte op onze arbeidsmarkt.

In het kader van het Palim-project zullen in Marokko ongeveer 60 gemotiveerde en hooggekwalificeerde werkzoekenden worden bijgeschoold tot IT’ers (Java-ontwikkelaars). Het gaat om kandidaten die reeds beschikken over een diploma hoger onderwijs in een technische/wetenschappelijke richting. Aan de geselecteerde kandidaten worden kwaliteitstrainingen gegeven zodat ze inzetbaar zijn op ICT-knelpuntvacatures in Vlaanderen en Marokko. Vlaamse bedrijven krijgen de kans een 30-tal van deze goed opgeleide informatici aan te werven.

Over de concrete uitrol en timing van dit pilootproject bestaat nu duidelijkheid, wat de bedrijven toelaat in te schatten of het project al dan niet voor hen opportuun kan zijn.

tijdslijn

De bedrijven aanwezig op de infosessies kregen reeds de kans om hun interesse te bevestigen en in te vullen vacatures door te sturen. De eerste vacatures zijn dus al binnen, maar indien uw bedrijf interesse heeft, kan u ook nog op de kar springen.

Indien u graag ook een vacature doorstuurt of meer info wenst te verkrijgen, kunt u daarvoor terecht bij Davy Maes (davy.maes@voka.be), projectbeheerder bij Voka West-Vlaanderen of Grégoire Douxchamps (gregoire.douxchamps@enabel.be), projectcoördinator bij Enabel.
 

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies / Menselijk kapitaal

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag