Skip to main content
  • Nieuws
  • Project ‘grensoverschrijdende excellente stages’ uit de startbokken

Project ‘grensoverschrijdende excellente stages’ uit de startbokken

  • 18/04/2018

Op 10 april vond de startvergadering plaats van het Voka-project ‘grensoverschrijdende excellente stages’. Het doel van de stages is om topstudenten met een technisch profiel uit Noord-Frankrijk een stage te laten volgen bij West-Vlaamse topbedrijven.

Ondanks hun nabijheid worden verschillende gereputeerde Rijselse universiteiten, met kwalitatieve ingenieursopleidingen, te vaak over het hoofd gezien in onze regio. Gezien de arbeidsmarktkrapte in West-Vlaanderen en de moeilijkheden die veel bedrijven ondervinden om toptalent aan te trekken, kijkt Voka West-Vlaanderen ook voor deze profielen steeds meer over lands- en taalgrenzen heen. Door buitenlandse studenten een stage te laten lopen bij West-Vlaamse bedrijven, leren zij de West-Vlaamse economie beter kennen en worden ze geprikkeld om hier aan de slag te gaan.

Technische universiteitsprofielen

StageEr wordt daarom gewerkt aan een pilootproject waarbij enkele (laatstejaars)studenten van drie technische universiteiten uit Rijsel een stage van enkele maanden zullen lopen bij West-Vlaamse topbedrijven. Het gaat daarbij om ingenieurs met een specialisatie in telecommunicatie, elektronica, ICT, software, mechanica… In de komende maanden zal eerst worden ingezet op een betere kennismaking tussen bedrijven en universiteiten, waarbij een goede match tot stand zal worden gebracht. In het najaar wordt een ‘Vlaamse dag’ georganiseerd op de Rijselse universiteit(en) waarbij de West-Vlaamse bedrijven zichzelf en hun stageplaatsen en vacatures kunnen voorstellen aan de Noord-Franse ingenieursstudenten.

Op 24/4 vindt er in Kortrijk een infosessie plaats over grensoverschrijdende stages.
Meer info daarover kan u hier vinden.

Contactpersoon

Dieter Coussée

Belangenbehartiging Noord-West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk - Apzi-Voka West-Vlaanderen

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag