Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Profvoetballer Jan Vertonghen investeert in Gentse startup Hylyght

Profvoetballer Jan Vertonghen investeert in Gentse startup Hylyght

  • 23/02/2024

De Gentse startup Hylyght kondigde zopas een succesvolle kapitaalronde van 375.000 euro aan. De Voka Bryo ScaleUp deelnemer ontwikkelt software voor blessurepreventie en -herstel, iets waar Rode Duivel Jan Vertonghen als één van de investeerders sterk in gelooft. Foto © Isosport

Rode Duivel Jan Vertonghen - © Isosport

Software voor blessurepreventie en -herstel

Met hun innovatieve software toepassing ondersteunt Bryo ScaleUp deelnemer Hylyght de healthcare en sport sector van kwalitatieve blessurepreventie en -herstel. Dat is ook profvoetballer Jan Vertonghen niet ontgaan. Hij gelooft sterk in de innovatieve aanpak en is één van de investeerders die deelneemt aan de succesvolle kapitaalronde van de onderneming.

Het softwareplatform voorziet physiotherapeuten, ziekenhuizen en sportclubs niet alleen van wetenschappelijke expertise, maar ook van een uitgebreide dataset bestaande uit meer dan 500 fysieke tests. Zo kunnen zij de gezondheid en prestaties van hun patiënten en atleten optimaliseren gedurende hun hele leven. Zo passen onder meer het AZ Maria Middelares, Vitaz, UZ Antwerpen en het UZ Gent de technologie van Hylyght al toe. 
 

"Gedurende mijn voetbalcarrière heb ik met talloze fysiotherapeuten samengewerkt om blessures te voorkomen of ervan terug te komen. Als ik terugkijk, vraag ik me af hoeveel tijd ik had gewonnen als ik gedurende mijn hele carrière het voordeel had van datagestuurde fysio-ondersteuning. Door Hylyght te steunen, help ik jong talent hun volledige potentieel te bereiken.

Jan Vertonghen, profvoetballer

Toekomstplannen

Met het opgehaalde kapitaal werkt de onderneming verder aan hun marktexpansie en de verdere ontwikkeling van hun innovatieve softwareplatform. 

Deze financieringsronde wordt geleid door een consortium van nieuwe business angels waaronder Nathalie Sintobin (ex Nayan, Lyssna), Michael De Veylder (ex Showpad, Twintag), Michiel Vanderheyden (Arena Events), Abdella Bouharrak (UGent) en bekende Belgische voetballer Jan Vertonghen. Verschillende bestaande aandeelhouders sloten zich opnieuw aan bij de nieuwe ronde, zoals Bart Meyskens (MTM Group) en imec.istart.

"Onze visie is altijd geweest om individuen, zorgprofessionals en atleten te voorzien van de gegevens en inzichten die nodig zijn om weloverwogen beslissingen te nemen over hun gezondheid en prestaties. Deze financiering versnelt niet alleen onze reis, maar bevestigt opnieuw onze toewijding aan het democratiseren van datagestuurde gezondheids- en sportoptimalisatie. We kijken er naar uit om innovatie op deze gebieden te blijven stimuleren en ons platform naar een nog breder publiek te brengen" zegt Lode Goossens, CEO en founder.

Kinesist aan het werk - © Hylyght

Wil je net zoals Lode van Hylyght jouw scale-up verder professionaliseren met onze Bryo trajecten? In mei 2024 start een gloednieuwe lichting op. Alle info via Deze link. Wens je een verkennende intake in te boeken? Laat dan hieronder je interesse achter:

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Bekijk zeker ook volgende activiteiten

Contactpersonen

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Arbeidsmarkt

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies