Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Printcity heeft lage ecologische voetafdruk

Printcity heeft lage ecologische voetafdruk

  • 01/12/2023

Deze rubriek is voorbehouden voor nieuws van onze leden. Want die zitten niet stil. Iedere dag verwezenlijken ze nieuwe dromen en gaan ze nieuwe uitdagingen aan. Wij zetten al die bedrijvigheid met veel plezier in de bloemetjes! 

 

De verhuis van textieldrukkerij Printcity is een grote stap richting duurzaam werken en ondernemen. In het nieuwe pand kan Printcity haar expansieplannen de komende jaren verder realiseren. “Via deze investering van 2,5 miljoen euro gaan we maximaal voor het leveren van superieure en duurzamere producten aan onze klanten”, bevestigt Jirky. “We verhogen onze productiecapaciteit tot maar liefst 1.500 stuks per uur. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van onze efficiëntie en productiviteit, waardoor we nog korter op de bal kunnen spelen bij piekmomenten in de vraag van onze klanten.”
Bij al die taken staat duurzaamheid continu centraal. “Zowel ons textiel als productieomgeving scoren laag qua ecologische voetafdruk”, legt Jirky uit. “We leveren heel wat inspanningen om duurzaamheid in onze bedrijfsDNA te verankeren. In het kader hiervan startten we onlangs met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Dit traject biedt onze de nodige houvast en structuur om onze duurzaamheidsstrategie in de praktijk te realiseren.”

Artikel uit publicatie