Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Prestarterstraject zet toekomstige ondernemers op weg

Prestarterstraject zet toekomstige ondernemers op weg

  • 27/09/2021

Bryo, het starterstraject van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant slaat de handen opnieuw in elkaar met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen om ondernemers in spe een vliegende start te bieden. Via het prestarterstraject Bryo StandUp wil Voka personen met een origineel businessidee warm krijgen om hun ondernemersdroom waar te maken. Voka hoopt zo het ondernemersklimaat in Vlaams-Brabant verder te versteken.

Bryo StandUp begeleidt prestarters die spelen met het idee om een eigen bedrijf op te richten maar nog geen concreet businessplan hebben. Om ze hierin te ondersteunen, start er in oktober een nieuw traject. Het traject bestaat uit een kick-off, gevolgd door negen sessies. Tijdens het traject werken de deelnemers onder begeleiding aan hun eigen ondernemingsidee. De andere deelnemers brainstormen mee en reiken nieuwe inzichten aan.

Doorheen het traject komen thema’s als design thinking, value proposition, business model canvas, het financieel plan en opstartmodaliteiten aan bod en zullen de deelnemers leren presenteren en pitchen. Tijdens de laatste sessie van het traject, die in januari 2022 zal plaatsvinden, krijgen alle deelnemers de kans hun businessidee voor te stellen aan een expertenpanel. Op het einde van het traject stellen de deelnemers zichzelf tot slot de belangrijke vraag: “doe ik het, of doe ik het niet?”

“Met Bryo StandUp willen we personen met een ondernemersidee warm maken om hun ondernemersdroom eindelijk waar te maken”, verduidelijkt Stéphane Deckers, startersadviseur bij Voka Vlaams-Brabant. “Ik hoor veel mensen die al jaren met het idee zitten om zelf iets op te starten maar niet weten of hun idee wel levensvatbaar is. Gedurende deze negen sessies worden ze begeleid en klaargestoomd om dit na te gaan en hun idee te concretiseren. Dit doen we door hen de juiste tools en kennis aan te reiken en hen in contact te brengen met de juiste experts.” En met succes, zo blijkt: jaarlijks mag Voka bijna 200 StandUp Students en 150 StandUps verwelkomen in Vlaanderen.

Meer informatie is terug te vinden op www.voka.be/activiteiten/bryo-standup-vlaams-brabant-opstart-oktober-2021

 

Bryo is een initiatief van Voka Vlaams-Brabant met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Innoveren

Bryo Vlaio

Contactpersoon

Proximus