Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Premier De Croo op Voka-zomerstage

  • 29/09/2023

Hoog bezoek bij ZF Wind Power in Lommel. Premier Alexander De Croo loopt een dag mee als medewerker tijdens onze Voka-zomerstage. Met de zomerstages wil Voka – KvK Limburg de brug slaan tussen de politiek en de bedrijfswereld. Onze provincie ontvangt met 23 stages in Limburg de meeste politieke deelnemers, zoals hier de eerste minister. 

“We zijn verheugd om de premier te ontvangen bij een van onze Limburgse topbedrijven. Als wereldleider van aandrijflijnen voor windturbines is ZF Wind Power de perfecte stageplaats om processen, knelpunten en oplossingen op het vlak van duurzame energie onder de loep te nemen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. 
 

Alexander De Croo


Duurzame energie van de wind

Wereldwijd neemt de vraag naar duurzame energie toe. Natuurlijke energiebronnen spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Met wereldwijd 1 terawatt – dit staat gelijk aan het verbruik van 850.000.000 huishoudens – aan geïnstalleerde capaciteit krijg je een idee van het belang van windenergie. Als wereldspeler op de windmarkt vormt ZF Wind Power, met hoofdkantoor in Lommel, de perfecte stageplaats voor premier Alexander De Croo. Hier kan hij deze energietransitie in theorie en praktijk onder de loep te nemen en zelf een tandwielkast assembleren.

Aanrader voor de collega-politici

Premier Alexander De Croo: “Als land zetten we in op verduurzaming. Ook de industrie kiest voor groene groei. België heeft geen grondstoffen van betekenis. Inzake kennis en innovatie zijn we wel top in de wereld. Indrukwekkend om te zien dat hier tandwielkasten worden geproduceerd die straks in ons land en de rest van Europa propere energie zullen opleveren. Deze zomerstage is een unieke gelegenheid om het klimaatbeleid en de verwachtingen van de industrie beter op elkaar af te stemmen. Ik raad het al mijn collega’s aan.”

Europese steun blijft nodig

Johann Leten: “Premier De Croo kan hier vandaag zien, horen en ervaren waar ZF Wind Power mee bezig is. We tonen hier onder meer dat het fundamenteel is dat Europa onze industrie blijft ondersteunen, zowel financieel als naar regelgeving op het vlak van vergunningen. Dit om te vermijden dat de productie van onderdelen voor windturbines bijvoorbeeld naar China zou verhuizen, zoals dat het geval was met de zonnepanelen. Voor bedrijven is dit ook een unieke gelegenheid om contacten te leggen met het politieke bestuur dat mee de richting van de industrie bepaalt. Het is daarom dat wij deze zomerstages organiseren.”

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie