Skip to main content
  • Nieuws
  • Positief dat regering bankenplan bijstuurt: dit kan faillissementen bij kmo’s voorkomen

Positief dat regering bankenplan bijstuurt: dit kan faillissementen bij kmo’s voorkomen

  • 05/06/2020

Voka is tevreden dat het federale bankenplan wordt bijgestuurd. Daardoor zullen kmo’s er gemakkelijker en langer een beroep op kunnen doen. “Het is positief dat er bijsturingen zijn”, zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens. “Dit kan de liquiditeit van heel wat kmo’s verbeteren en zo hopelijk faillissementen - en dus ook jobverlies - voorkomen.” 

De federale regering en de banken hebben een akkoord om het bankenplan dat in maart werd voorgesteld bij te sturen. Bedrijven krijgen tot eind dit jaar om een beroep te doen op 50 miljard aan garanties om makkelijker bij hun bank een lening te krijgen. Bovendien zullen kmo’s garanties kunnen krijgen voor leningen met een looptijd tot drie jaar en niet meer tot maximaal een jaar. Ook de definitie van een gezond bedrijf wordt versoepeld. 

“Het is positief dat er bijsturingen zijn”, reageert Hans Maertens. “Dit vult een leemte in tussen de liquiditeit – die te kort werd gegarandeerd – en het solvabiliteitsplan van de Vlaamse regering, dat de sterkte en financiële draagkracht van ondernemingen ondersteunt. Dankzij de bijsturingen wordt de liquiditeit van heel wat kmo’s verbeterd en kunnen we onnodige faillissementen hopelijk  vermijden.” 

Contactpersoon

Martine Taeymans

Directeur Communicatie & Marketing

Ontdek onze vacatures!
Plan je bezoek in ons Experience Center!
VZW_IMU_GROUPS
Gosselin
Proximus
IMU - Altez 0110
Welt white paper
IMU - Sport Vlaanderen
Propaganda
Accent
Domestic Services
Banque de Luxembourg
BMW Brussels
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
BovaEnviro+
Tormans
G4S
CRM Group
Logo KPMG
Logo Premed
Logo Randstad
Soundfield
Jobat
alk
Logo JAM
Trixxo