Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Politieke zomerstages in Vlaams-Brabant

Politieke zomerstages in Vlaams-Brabant

  • 28/09/2022

Maar liefst 142 politici volgden in heel Vlaanderen een zomerstage, georganiseerd door Voka. Dé manier om parlementsleden, maar ook regeringsleden in contact te brengen met bedrijven.  “We merken ieder jaar opnieuw dat politici op het terrein veel meer te weten komen over ondernemerschap en over hoe een onderneming echt in elkaar zit. Dat is in tijden van energietekorten en bevoorradingsproblemen, maar ook arbeidstekorten, zeker een troef.” vertelt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant 

In Vlaams-Brabant regio Hageland mocht burgemeester van Lubbeek en volksvertegenwoordiger Theo Francken een halve dag meedraaien bij AB Inbev. In twee cafés in Aarschot kon hij een tapinstallatie helpen schoonmaken samen met een technieker van AB Inbev én een nieuwe tapinstallatie installeren.

In Vlaams-Brabant regio West Side mocht schepen van Molenbeek Khadija Zamouri een dag meedraaien bij Colruyt. Ze bezocht het distributiecentrum Dassenveld in Halle en kreeg ook uitleg over de verschillende uitdagingen van de groep, vooral rond het vinden van personeel en rond de positie van de retailer in België in een concurrentiële markt. 

In Vlaams-Brabant regio Groot-Leuven mocht voorzitter van CD&V Sammy Mahdi een avond meedraaien als steward bij een match van OH Leuven. Maar ook imec en JCR Micro kregen politici over de vloer.  

In Vlaams-Brabant regio Kanal + mocht Vlaams minister van Omgeving en Toerisme Zuhal Demir als bagage-afhandelaar aan de slag op Brussels Airport. Haar collega in de federale regering Eva De Bleeker kon aan de slag bij Brussels Cargo. G4S, Vzw Akapella, TUI, SBS, Ericsson, ABB, Brussels Airlines, Cargill en Roche Diagnostics kregen ook een politicus over de vloer.  

AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - bebat
AW_ad whitevideo tech@venture
MK - Advertentie Van Dessel
Advertentie VanRoey- nov
Proximus
imu - vzw - Baloise
AW_Digitalisering
IMU - vzw - INNI
Film Fest Gent 2023
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - tijd