Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Plato-peter Koen geeft raad

  • 01/12/2022

Wat is er mooier dan als ervaren ondernemer jouw kennis, ervaring en netwerk te delen met (startende) bedrijfsleiders en hun passie voor het vak verder aan te wakkeren? Vraag dat maar aan Koen Batsleer, Managing Partner van Finpower, mede-eigenaar van Officenter en Plato-peter bij Voka – KvK Limburg. “Als Plato-peter ben ik graag een klankbord voor andere kmo-zaakvoerders en -beslissingnemers, zodat ze bepaalde ideeën en vraagstukken kunnen aftoetsen. Uit eigen ervaring weet ik immers dat ondernemen best eenzaam kan zijn, waarbij je als beslissingnemer soms de nodige klappen moet incasseren. Op dergelijke momenten zijn motiverende en inspirerende woorden meer dan welkom.”

Plato-peter Koen

 

Ervaren ondernemer

Als ondernemer kent Koen het klappen van de zweep. “In 1997 hield ik Finpower boven de doopvont, waarbij we kmo’s begeleidden in alle aspecten van financieel management: van het opstellen van een businessplan over waardebepaling tot concurrentieanalyses en advies bij een overname of fusie”, blikt hij terug. “Vandaag ben ik zelf minder actief binnen Finpower, maar heb ik collega’s die deze activiteiten in goede banen leiden. Zelf ben ik vandaag voornamelijk actief in mijn andere onderneming: Officenter.”

 

Investeren in kantoorvastgoed

Officenter schoot in 2010 uit de startblokken. “Omdat we rond die periode een kwaliteitsvolle en goed bereikbare bedrijfslocatie voor Finpower zochten, investeerde ik samen met Christa Jouck in de aankoop van een bedrijfspand in Hasselt”, zegt Koen. “Deze investering was de start van de uitbouw van diverse coworking spaces. Vandaag baten we zo veertien kantoorgebouwen uit – van Aalst tot Maastricht – die als uitvalsbasis dienen voor ondernemers en zelfstandigen. Met een aanbod van vaste kantoorruimtes, coworking spaces, vergaderzalen en virtuele kantoren vinden tal van ondernemers vlot de weg naar een van onze locaties.”

 

Passie voor ondernemerschap

“Toen Voka – KvK Limburg me contacteerde om het peterschap van Plato op te nemen, moest ik niet lang nadenken”, zegt Koen. “Als managing partner van Finpower presenteerde ik voor Plato-deelnemers regelmatig infosessies over financieel management. Tijdens de uitrol van de Officenter-activiteiten kon ik als peter van een nieuwe Plato-groep aan de slag. Ondanks mijn drukke agenda ging ik die uitdaging graag aan. Ik hou er immers van om zowel jonge als ervaren ondernemers te motiveren en te inspireren over managementdomeinen waarin ze willen groeien. Zeker vandaag voel ik aan dat de nood aan advies en ondersteuning hoog is. Samen met mijn co-peter Caroline Rigo en Voka-coördinator Hannah Baveco neem ik met plezier de rol op van procesfacilitator: als een Platowerkgroeplid zich bijvoorbeeld professioneel wil heroriënteren, met zijn of haar bedrijf een overname plant of extra medewerkers wil aanwerven, dan staan we klaar om als klankbord te fungeren.”

 

“ Het met elkaar kunnen delen van lief en leed is niet te onderschatten.”

 

Motiveren en inspireren

In de praktijk ziet Koen bij collega-ondernemers een grote behoefte om samen met gelijkgestemde zielen van gedachten te wisselen over zakelijke uitdagingen. “Het met elkaar kunnen delen van lief en leed is niet te onderschatten”, zegt hij. “De meeste Plato-leden zijn dertigers en veertigers, waarbij sommigen nog niet voldoende beseffen dat het uitbouwen van een eigen zaak een spel van ‘trial and error’ is. In de media komen vooral succesvolle ondernemers in beeld. Maar ook falende ondernemers verdienen de nodige aandacht en ondersteuning. Als ervaren Platopeter wil ik alvast de les meegeven dat je nooit mag opgeven en steeds moet blijven geloven in een goede afloop, ook als de zaken aanvankelijk niet verlopen zoals je verwachtte.”

Is dit iets voor jou?

Wil je graag meer info over Plato? Of wil je zelf graag Plato peter/meter worden?

Neem dan even contact op met Lien of Phaedra of neem een kijkje op de webpagina van Plato.

Klik hier

Contactpersonen

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Phaedra Jordens

Adviseur Plato

Wil je weten wat Plato voor jou kan betekenen?

Phaedra gaat hier in een vrijblijvend één op één gesprek dieper op in. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Artikel uit publicatie