Skip to main content
  • Nieuws
  • Plato-ambassadeurs 2018: proficiat Evelyn Verhoye en Frederiek Vanpeteghem

Plato-ambassadeurs 2018: proficiat Evelyn Verhoye en Frederiek Vanpeteghem

  • 15/12/2017

De nieuwe Plato-ambassadeurs zijn bekend: het gaat om Evelyn Verhoye van ALM Lift uit Meulebeke en Frederiek Vanpeteghem van Ardovlam uit Roeselare: zij krijgen respectievelijk de titel ‘Plato-ambassadeur Ondernemers’ en ‘Plato-ambassadeur Experten’ 2018. Met die award spreken de Plato-deelnemers hun appreciatie uit tegenover een mededeelnemer. Beide winnaars zullen een jaar lang, vol enthousiasme, het peterschapsproject Plato van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen verder bekendheid geven.

Gisteravond verzamelden ca. 170 Plato-deelnemers in Roeselare voor het jaarlijkse Bal van Plato. Twee aanwezigen mochten naar huis met de award ‘Plato-ambassadeur 2018’.

Half oktober werd de zoektocht naar de Plato-deelnemer die zijn enthousiasme over het project het meest uitdraagt, opgestart: de meters en peters uit het Plato-project konden tot 6 november hun favorieten voordragen. Uit de 25 genomineerden selecteerde de jury 6 finalisten. Die jury bestond uit Anneke Vanfleteren (Agristo) en Stijn Verbrugghe (Or Tea?), de verkozen Platonisten van 2017; en Bert Mons, algemeen directeur Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Drie finalisten werden geselecteerd uit de Plato Experten (de Plato-groepen met kaderleden van West-Vlaamse bedrijven): Sam Steen van Kohera, Ivan Martin van G&V en Frederiek Vanpeteghem van Ardovlam. De drie anderen waren Plato Ondernemers: Loes Hostens van Mazoutservice, Peter Espeel van Fidomatic en Evelyn Verhoye van ALM Lift. Alle zes zetten ze hun beste beentje voor tijdens het panelgesprek, waarna alle aanwezigen hun voorkeurstem konden uitbrengen.

Plato-ambassadeurs voor een jaar

Bij de Plato Ondernemers ging Evelyn Verhoye met de award aan de haal: “Meedingen naar de titel van Plato-ambassadeur lag echt buiten mijn comfortzone. Het zijn mijn vrienden en medewerkers die mij overtuigd hebben om deel te nemen. Ik ben aangenaam verrast over de impact die de verkiezing heeft gehad, ook op sociale media. Het leefde echt, ik werd er zelfs over aangesproken bij mijn kapper en tijdens de Bedrijvencontactdagen. Ik ben dan ook heel fier op mijn ambassadeurschap. Deze verkiezing was een boost voor mijn zelfvertrouwen. Ik ben echt gegroeid, super!”

Frederiek Vanpeteghem won in de categorie Plato Experten. Ook hij was erg opgetogen met zijn eindzege en zei na afloop: “Plato is voor mij het ideale klankbord en deze verkiezing was voor mij een rollercoaster van emoties en ervaringen met een subliem einde. Ik ben superfier verkozen te zijn tot Plato-ambassadeur. Het is een bekroning op mijn jarenlange inzet en mijn keuze om een job op te nemen binnen de KMO-wereld.”

Over Plato

Plato is een intensief begeleidings- en ondersteuningsproject voor kmo-bedrijfsleiders en kaderleden, gebaseerd op het peterschapsprincipe.  Plato brengt elke maand gemotiveerde ondernemers en kaderleden samen die hun managementvaardigheden willen aanscherpen.  Dit door middel van ervaringsuitwisseling, informatieoverdracht en de kracht van het netwerk.

Met de steun van:

Logo Vlaio

 

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder