Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Pilipili Games maakt financiële doorstart dankzij Voka – KvK Vlaams-Brabant en PMV

Pilipili Games maakt financiële doorstart dankzij Voka – KvK Vlaams-Brabant en PMV

  • 09/06/2022

De Leuvense start-up Pilipili Games overtuigde de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV om hen een Startlening toe te kennen. Voka – Kamer van Koophandel fungeerde daarbij als aanbrenger en hielp de jonge ondernemers een solide dossier op te stellen. Naast een Startlening maakt Pilipili Games ook gebruik van Winwinleningen, eveneens een financieringsproduct van PMV. “Dankzij deze financiering kunnen we ons toeleggen op de ontwikkeling van onze producten zonder schrik voor leeglopende kasreserves”, aldus mede-oprichter Pieterjan Uytterhoeven.

Pilipili Games ontwikkelt off- en online spelvormen voor o.a. HR en Learning & Development. Zij geloven in de kracht van gamification en game-based learning waarbij je al spelend iets aanleert. “Afgelopen twee jaar ontwikkelden we onze eigen innovatieve Gamified HR solutions, genaamd PARODy. Die reeks van serious games speelt in op de noden van HR als strategie in innoverende bedrijven”, licht mede-oprichter Pieterjan Uytterhoeven toe. 

De langetermijnvisie van Pilipili Games bestaat erin een sterk merk uit te bouwen: Pilipili Games als go-to voor spelontwerp en serious games. Het uitbouwen van een multidisciplinair allesomvattend team moet die ambitie mogelijk maken. Dit betekent nieuwe talenten aantrekken en het uitbreiden van een netwerk. Om daar te geraken, rekenden de spelbouwers op financiering. “We hebben meerdere grote projecten lopen en alles leek goed te gaan, maar door de cashflow te analyseren zagen we dat vele projecten pas later zouden uitbetaald worden en dat we met een cashprobleem te maken zouden krijgen. Samen met Voka – KvK Vlaams-Brabant bouwden we een dossier op om een Startlening van PMV te verkrijgen, zodat we met een gerust hart verder zouden kunnen werken.”

pieterjan
Mede-oprichter van Pilipili Games, Pieterjan Uytterhoeven

 

Businessplan geeft doorslag

PMV was onder de indruk van het goed onderbouwde dossier van Pilipili Games, aldus Alex De Ridder, accountmanager bij PMV: “Het businessplan gaf blijk van expertise en kennis. Bovendien slaagde het bedrijf erin ook via Winwinleningen financiering op te halen: dat getuigt van vertrouwen in de ondernemers en hun project” De Startlening is een achtergestelde lening tot 100.000 euro aan 3%. De Winwinlening is een lening tussen twee partijen waarbij de aanmelding bij PMV de kredietgever 3 voordelen biedt: jaarlijkse intrest, een stevig fiscaal voordeel en een waarborg van de Vlaamse overheid (als de kredietnemer niet kan terugbetalen, kan de kredietgever 30% van het verschuldigde bedrag terugkrijgen). 

Wie gebruik wil maken van een Startlening, moet daarvoor een dossier indienen. ‘Aanbrengers’ (partijen die het dossier mee opmaken en indienen bij PMV) kunnen daarbij helpen én verhogen de kans dat het aanvraagdossier wordt goedgekeurd. Voor Pilipili Games bleek Voka – KvK Vlaams-Brabant een geknipte partij om het dossier aan te brengen. Kris Beterams, financieel adviseur, kent de vereisten van PMV en kon zo de spelbouwers helpen goede prognoses te maken, de commerciële aanpak uit te werken en concurrentie in kaart te brengen, stuk voor stuk noodzakelijke onderdelen van een dossier.
Pilipili Games is alvast in de wolken en hoopt haar doel te bereiken om iedereen (weer) aan het spelen te krijgen: “Serious games means serious business!”

games
Pilipili Games ontwikkelt off- en online spelvormen voor o.a. HR en Learning & Development.

Vragen en info?

Heb jij een start-up of groeibedrijf, wil je een overname realiseren of de stap naar het buitenland wagen? PMV kan je financieel ondersteunen. Met de hulp van Voka – KvK Vlaams-Brabant kun je een businessplan opmaken en indienen. Meer info? Contacteer Kris Beterams, financieel adviseur, via kris.beterams@voka.be

Contactpersoon

Kris Beterams

Coördinator Business Model Innovation Alliance

Proximus

Artikel uit publicatie