Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Pieter De Brabandere wordt nieuwe regiovoorzitter Veurne

Pieter De Brabandere wordt nieuwe regiovoorzitter Veurne

  • 19/12/2019

Na een termijn van vier jaar geeft Maya Strobbe de fakkel van het regiovoorzitterschap van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen voor regio Veurne door aan Pieter De Brabandere, zaakvoerder en vierde generatie van het familiebedrijf Group De Brabandere. Hij is sinds 2008 actief in het bedrijf. 

 

Familiebedrijf De Brabandere, ontstaan in 1905, groeide doorheen de jaren uit tot vijf firma’s: Wegenbouw De Brabandere nv, Betoncentrale De Brabandere bvba, Vervoer De Brabandere nv, Flandres Béton sarl en Flanders Béton Transport sarl. Pieter De Brabandere staat samen met zijn broer Paul aan het hoofd van de bedrijven. 

Met drie productievestigingen in Veurne en een vierde vestiging in de haven van Duinkerke is het bedrijf sterk verankerd in de regio. “Ik ben bijzonder verheugd met deze aanstelling als nieuwe regiovoorzitter van Veurne. Mijn ambitie? De samenwerkingsbanden tussen Veurne en het Noord-Franse Duinkerke verder versterken. Een tweede belangrijke focus ligt op mobiliteit en meer bepaald het aanpakken van de verbinding Ieper-Veurne”, aldus Pieter De Brabandere. 

En de intenties van Pieter met de regio reiken nog verder. Hij ziet de regio als koploper binnen de bouwsector, met verankering in de regio, onder meer via de verdere uitbouw van het kenniscentrum voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren Acasus in Veurne. Hij pleit tevens voor een richting bouw aan het VTI van Veurne.

Als regiovoorzitter wordt Pieter De Brabandere benoemd voor drie jaar. De regiowerking van Voka West-Vlaanderen voor regio Veurne omvat de volgende steden en gemeenten: Veurne, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem, Diksmuide, Houthulst, Koekelare, Kortemark en Lo-Reninge. 

“Vanuit Voka West-Vlaanderen wensen we Maya Strobbe van harte te bedanken voor haar inzet en enthousiasme voor de afgelopen vier jaar en wensen we Pieter De Brabandere heel veel succes”, aldus Lieven Danneels, voorzitter van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.
 

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag