Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Petra Maes is de Management Assistant van het Jaar 2023

Petra Maes is de Management Assistant van het Jaar 2023

  • 20/04/2023

foto

Petra Maes van Fritel mag zich de Management Assistant van 2023 noemen. Ze haalde het op de Dag van de Management Assistant van de andere twee topgenomineerden Linda Thijs (Ziekenhuis Oost-Limburg) en Claudia Erkens van Yungo. Met deze bekroning wil Voka – Kamer van Koophandel Limburg het belang van deze functie in de kijker plaatsen en de erkenning geven die deze harde werkers verdienen. “Ik ben bijzonder blij om deze prijs in ontvangst te mogen nemen”, glunderde een trotse Petra Maes. “Petra is ontzettend flexibel, enthousiast en gedreven. Naast de dagelijkse ondersteuning trekt ze volledig zelfstandig ook nog eens ons duurzaamheidstraject”, benadrukt een fiere CEO van Fritel Cindy Van Ratingen.

Met Petra Maes (Fritel), Linda Thijs (Ziekenhuis Oost-Limburg) en Claudia Erkens (Yungo) behoorden dit jaar opnieuw drie straffe dames tot het selecte kransje van genomineerden voor de MA van het jaar. Een jurybeoordeling op basis van de DISC-methode (persoonlijkheidskenmerken) duidde uiteindelijk Petra Maes aan als de laureaat van 2023.

“Ik ben bijzonder fier om deze prijs te mogen winnen en zie het als een mooie erkenning”, vertelt de kersverse Management Assistant die nog maar twee jaar aan de slag is bij de Hasseltse producent van moderne keukenapparatuur Fritel. “En toch heeft zij haar stempel al kunnen drukken”, zegt een trotse Fritel-CEO Cindy van Ratingen. “Petra is ontzettend flexibel en kan ontzettend snel haar prioriteiten switchen als dit nodig is. Naast deze fantastische ondersteuning heeft ze ook zo haar eigen projecten nodig en zet zij volledig zelfstandig haar schouders onder ons Duurzaamheidstraject in kader van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Daarbovenop heeft ze zichzelf de ambitieuze doelstelling gegeven om 'Werkgever van het jaar’ te worden, omdat we hier ook echt wel erg op inzetten. Petra maakt van HR net nog dat tikkeltje meer door ook nog eens onze Happiness Manager te zijn.”

foto

 

Multitaskers met een missie

Voka – KvK Limburg reikt deze award jaarlijks uit op de Dag van de Management Assistant om het belang van deze functie onder de aandacht te brengen. “Elke Limburgse ondernemer zal beamen dat een goede Management Assistant onontbeerlijk is voor een organisatie, het zijn multitaskers met een missie,” zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Management Assistants zijn vertrouwenspersonen die als beslissers, motivators, inspirators en doeners meer dan alleen maar een rechterhand zijn voor een management. Zij verdienen dan ook ons grootste respect. Proficiat aan de laureaat, en aan alle genomineerden want het zijn stuk voor stuk de sterren van de werkvloer.”

 

Contactpersonen

Jolien Bosmans

Directie-assistente