Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Peter Van Rompuy (CD&V) voor het eerst bij gemeentegenoot Siemens

Peter Van Rompuy (CD&V) voor het eerst bij gemeentegenoot Siemens

  • 24/08/2021

Voor het eerst komt Peter Van Rompuy bij Siemens in Huizingen over de vloer. Ook al is Siemens gevestigd in zijn thuisgemeente, de kans om Siemens te bezoeken doet zich nu pas voor. Het bezoek start met een gesprek over de watersnood die het bedrijf deze zomer heeft getroffen. Het water van de rivier de Zenne stond tot een meter hoog in de productiegebouwen. De overvloedige regenval zorgde voor heel wat schade.

Siemens is een Duits concern dat wereldwijd actief is. De consument kent Siemens van de huishoudapparaten, maar dat is slechts een fractie van de brede waaier aan activiteiten. Siemens werkt hoofdzakelijk voor professionele klanten en levert oplossingen voor industrieën wereldwijd.

Met Van Rompuy bespreekt de Siemens-directie het 5G-dossier uitvoerig. 5G zal niet alleen de consument voordelen bieden. 5G zal de industrie een breed scala aan nieuwe toepassingen bieden. Een goed doordachte invoering van 5G zal kansen bieden waar bedrijven zich graag nu al op voorbereiden. Siemens vindt het erg belangrijk dat de politici die over het 5G dossier beslissen, goed geïnformeerd zijn. Het kan ook niet de bedoeling zijn dat elk Europees land een eigen 5G koers gaat varen. Europese afstemming is essentieel.

Siemens licht uitvoerig de samenwerking met universiteiten en hogescholen toe. De onderneming uit Huizingen matcht bedrijven uit haar netwerk met stagestudenten. Ook in het duaal leren is Siemens een koploper. Mede dankzij de intense samenwerking met kennisinstellingen heeft Siemens geen echt rekruteringsprobleem. Wie innoveert en vooroploopt, trekt jonge mensen aan. Dat Siemens van de klimaatuitdagingen een speerpunt maakte, helpt ook om jonge mensen over de streep te trekken. Siemens wil een extra inspanning doen om ook vrouwen warm te maken voor technische beroepen. Dat blijft een werkpunt.

Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy trekt naar huis met minstens twee ideeën voor parlementaire vragen onder de arm. De wisselwerking tussen bedrijfsleven en Wetstraat krijgt straks een tastbaar vervolg.

Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
imu - vzw - salesforce
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
Proximus
imu - vzw - recupel