Skip to main content
  • Nieuws
  • Peter Van Eylen: "Digitalisering kan niet zonder humane interactie"

Peter Van Eylen: "Digitalisering kan niet zonder humane interactie"

  • 30/09/2020

Iedere maand geeft een ondernemer in Bedrijvig Limburg zijn gedacht over een actueel onderwerp. Dit keer laten we Peter Van Eylen aan het woord. Hij is CEO van Led techno, one-stop shopping leverancier voor laboratoria. Peter ziet een belangrijke rol weggelegd voor de menselijke dimensie.

Peter Van Eylen
Peter Van Eylen


Voor digitalisering geldt dat je levenslang moet leren. Meer nog: de hele organisatie moet doordrongen zijn van het streven naar vernieuwing. Je moet deze innovatie-mindset doortrekken naar alle medewerkers.

“Wij willen de kennis, service en het begrip van onze mensen blijven inzetten om meerwaarde te creëren.”

Eén van die innovaties is zonder twijfel e-commerce. Daar heb ik als bedrijfsleider van een B2B-onderneming een voordeel, want die markt loopt altijd wat achter op de pijlsnelle evoluties in de B2C. Dat geeft ons iets meer tijd om op de kar te springen. En het maakt de urgentie  duidelijk voor onze mensen. Als je wijst op het succes van Bol.com of Coolblue weten ze perfect waar we naartoe moeten.

En dus innoveren wij op dat vlak. De omnichannel-benadering, waarbij je diverse vormen van verkoop combineert, is onvermijdelijk. Daarom investeren we sterk in e-commerce en online marketing. Maar ik geloof heel sterk in de humane interactie die bij zakelijke relaties het verschil maakt. Als er geen menselijke dimensie bij komt kijken, vernauwt e-commerce zich tot louter een prijzenoorlog. Wij willen de kennis, service  en  het  begrip van onze mensen net blijven inzetten om meerwaarde te creëren. Die combinatie met het digitale: dat is dé uitdaging van ieder groeibedrijf.

Peter Van Eylen
 

Innoveren als onderneming? Wij helpen je verder.

Ontdek ook onze Businessclub Innovatie.

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie