Skip to main content
  • Nieuws
  • Peter Buysrogge (N-VA) leert de productie bij Van Hoecke kennen

Peter Buysrogge (N-VA) leert de productie bij Van Hoecke kennen

  • 09/09/2021

Federaal Volksvertegenwoordiger Peter Buysrogge en zijn parlementair medewerker gingen op Voka Zomerstage bij Van Hoecke in Sint-Niklaas, marktleider in functioneel meubelbeslag. Peter Buysrogge werd ontvangen door CEO Peter Van Hoecke en kreeg de kans om een dag met hem mee te lopen in het bedrijf.

De dag begon met een presentatie over Van Hoecke voor het marketingbureau dat reeds enkele jaren met het bedrijf samenwerkt. Peter Van Hoecke lichtte toe wat Van Hoecke doet als verdeler, fabrikant en dienstverlener van meubelonderdelen. Van Hoecke biedt een enorme variƫteit aan producten aan. Naast enkele indrukwekkende cijfers over het bedrijf en de groei die het bedrijf kent, zoomde de CEO in op de cultuur van het bedrijf. Enthousiasme, respect, conceptualiteit, daadkracht en oprechtheid zijn de vijf waarden waar Van Hoecke op steunt en die bijdragen aan de unieke bedrijfscultuur. Verder vertelde de CEO over de uitdagingen waarmee het bedrijf kampt: corona bracht uitdagingen met zich mee op vlak van welzijn van het personeel. Daarnaast is het vinden van geschikte IT- en technische profielen niet eenvoudig. Peter bracht ook het belang van circulaire economie onder de aandacht en deed een oproep richting politiek om hier meer op in te zetten. Afsluiten deed Peter Van Hoecke met een blik te werpen op de toekomst waarin men verder wil kijken dan de grenzen van de Benelux.

Nadien was het tijd om te kijken hoe dit zich vertaalt in het logistieke centrum en de productieafdeling. De politicus kon zien hoe voor elke lade een kartonnen verpakking op maat wordt gemaakt en hoe een ladesysteem er in detail uitziet. Een woordje uitleg bij de bijna automatische productieafdeling kon niet ontbreken. De politicus kon zien hoe robots met grote precisie in de weer waren. De rondleiding ging ook langs de eigen verbrandingsoven die Van Hoecke installeerde en die ervoor zorgt dat hun bedrijfsafval wordt omgezet in energie om hun gebouwen te verwarmen.

Naast de uitdagingen die tijdens de presentatie werden benoemd (zie boven) maakte Peter Van Hoecke na de middag nog tijd voor een gesprek met Peter Buysrogge, die naast Kamerlid ook schepen voor de stad Sint-Niklaas is. De twee Sint-Niklazenaars wisselden van gedachten over de ontsluiting van bedrijventerreinen in de centrumstad, de bereikbaarheid voor werknemers en het kleine aanbod van vervolgonderwijs in de scholierenstad Sint-Niklaas.

Peter Buysrogge bedankte na afloop de CEO voor de boeiende dag en was onder de indruk van het verhaal en de sterke groei van familiebedrijf Van Hoecke.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov
Proximus
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Bank van Breda
IMU - vzw - Mediafin TTL
MK - Advertentie Van Dessel
AW_Welt_6stappenplan