Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Personal training aan huis

  • 16/02/2023

Op een haalbare manier fysiek en mentaal fitter worden? Daar gaan ze bij PEAK Coaching voor. Seppe De Baerdemacker, CEO en founder van PEAK Coaching, legt ons uit wat zijn onderneming zo uniek maakt. “Wij gaan op locatie bij onze klanten, op die manier kunnen wij hen volledig ontzorgen. We zorgen voor een ideale kick-start van de werkdag.”

Seppe De Baerdemacker - Peak Coaching
"We zorgen voor een ideale kick-start van de werkdag" Seppe De Baerdemacker, CEO en founder

 

Tekst Jolyn De Baets

Bedrijf

Seppe startte PEAK Coaching begin 2020 op en zag het meteen groot. “PEAK Coaching is een personal training bedrijf voor een heel specifieke doelgroep: ondernemers en leidinggevenden. Wij werken volledig tijds- en plaatsonafhankelijk. Of het nu bij iemand thuis  is om half 7 ‘s ochtends of na de werkdag in hun bedrijf, we make it work”, begint Seppe. De groeiambitie was duidelijk. Hij nam onmiddellijk een extra trainer in dienst en op dit moment telt het bedrijf 29 freelancers en 5 vaste mensen, van personal trainers over yoga-instructeurs tot backoffice medewerkers.

Het concept vloeide voort uit Seppes eigen levensstijl. Hij ziet zichzelf als een Bourgondiër en weet daarom als geen ander dat je een gezonde levensstijl enkel volhoudt als deze enigszins realistisch is. “Het belangrijkste element in onze trainingen is dat wij een ondersteunde factor zijn. Wij kiezen voor een haalbaar sportparcours voor onze klanten. Sporten op een haalbare manier is heel belangrijk voor ons. Duurzame gezondheid betekent dat je het de komende tien jaar volhoudt. Hiermee bedoel ik niet enkel sporten maar ook voeding, slaap en mentale gezondheid.”

Bezielers

Seppe richtte PEAK Coaching alleen op. Steven Droogers volgde één jaar later. Eerste gestart vanuit zijn rol als stille vennoot en mentor, resulteerde dit al snel in een bijna fulltime job. “Initieel was dit niet het plan. Maar op een bepaald moment moet je keuzes maken. Ik ben heel ambitieus en had duidelijke groeiplannen. Hoe sneller ik deze kon verwezenlijken, hoe beter. Als je alleen werkt, duurt het allemaal net iets langer. Dus waarom zou ik het helemaal alleen doen als ik iemand aan boord kan nemen die al ervaring heeft binnen het vak? Het klikte onmiddellijk tussen Steven en mij. Logisch dus om samen verder te gaan", vertelt Seppe. Beide ondernemers staan in voor zowel de operationele als strategische invulling van het bedrijf.

USP

“We onderscheiden ons op twee manieren. Eén: we ontzorgen onze klanten volledig doordat ze zelf de locatie en het tijdstip kunnen kiezen van hun trainingen. Ondernemers moeten constant presteren en kennen weinig rust. We passen onze schema’s aan hun behoeften aan. Sessies kunnen ze snel en makkelijk inplannen via onze applicatie. Twee: de kwaliteit van onze trainers. We hebben iemand in dienst die fulltime bezig is met het intensief opleiden van onze medewerkers. Onze poule is heel hands-on en ze snappen hoe het ondernemerswereldje eruitziet.”

Inspiratiebron

Vooraleer Seppe PEAK Coaching oprichtte, werkte hij zelf fulltime als personal trainer. Een groot deel van zijn klanten waren drukbezette ondernemers. Het grote verschil met zijn vorige job is dat zijn klanten toen naar hun plaatselijke studio kwamen. PEAK vult dit gat op. “Vele sessies werden geannuleerd door tijdsgebrek, files of andere prioriteiten. Twee keer sporten in de week was helemaal uit den boze. Kan ik volledig beamen aangezien ik nu zelf ondernemer ben. PEAK Coaching is zeker een reflectie van mijn eigen levensstijl. Ik weet maar al te goed hoe druk ondernemers het hebben. Voor ik het bedrijf opstartte, was ik ook heel sportief. Nu merk ik ook dat ik hier minder tijd voor kan maken. De oplossing? Sporten met mijn eigen trainers”, lacht Seppe.

"Ik zie PEAK Coaching als een reflectie van mijn eigen levensstijl"

Naam van de quote

Grootste meevaller

“We waren net drie maanden gestart toen corona uitbrak. Eerlijk? Dat was onze grootste meevaller. Zeker na de eerste lockdownperiode kenden we een groei. Sporten kon enkel op een veilige manier en er kwam tijd vrij in vele agenda’s. Doordat de agenda's minder druk waren dan anders, kon men die tijd optimaal benutten om gezonder te leven. Hier speelden we op in.”

Grootste uitdaging

“Wat in 2020 onze grootste meevaller was, wordt dit jaar onze grootste uitdaging. Anno 2023 worden er opnieuw veel meer evenementen, fysieke meetings en werktrips naar het buitenland georganiseerd. Waardoor de agenda van ondernemers voller is dan ooit. Onze uitdaging is om de resterende uren van onze klanten zo optimaal mogelijk te gaan inzetten om te sporten.”

Toekomst

A future leader is a healthy leader.” Met deze slogan maakt het team zich klaar voor de komende maanden. “Ons doel voor 2023 is dat we ondernemers willen connecteren door aan community building te doen. Dit kan door yogasessies te organiseren, een keynote over slaap of een ijsbadsessie. Ons doel is om te switchen van een personal training brand naar een health brand.” Aanvullend voegt Seppe toe dat ze ook hun bezettingsgraad willen verhogen. “Op dit moment zijn we het drukst bezet in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen. In de regio’s waar we nu minder actief zijn, zoals Limburg en Brussel, willen we dit jaar meer aanwezig zijn.”

Bryo

Starten met een eigen onderneming is en blijft een risico. Dat beseft Seppe maar al te goed. “Ik run een bedrijf voor ondernemers. Terwijl ik aan de start van mijn carrière nul connecties had binnen deze wereld. Door deel te nemen aan Bryo bij Voka Oost-Vlaanderen werd mijn netwerk niet alleen groter, ik leerde ook een groep ambitieuze collega-ondernemers kennen. Echt een aanrader!”

Gouden tip

Seppes advies aan alle (startende) ondernemers? “Just do it. Je moet gewoon durven starten. Als je gelooft in je product of dienst moet je ervoor gaan. De snelste manier om te groeien is doen, falen, leren en opnieuw starten. Dat zorgde voor onze vliegende start! Daarnaast heb ik vertrouwen in PEAK Coaching omdat ik continu luister naar de noden van mijn klanten. Op die manier kan ik mijn bedrijf laten groeien en weet ik dat ik juist zit.”

Seppe De Baerdemacker en Steven Droogers - Peak Coaching
Seppe De Baerdemacker en Steven Droogers

 

Wil je meer weten over ons startersaanbod?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies

Artikel uit publicatie