Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Passie voor techniek, een warm hart voor klanten

Passie voor techniek, een warm hart voor klanten

  • 02/05/2023

Maak kennis met Ben Vandersanden, ondernemer in hart en nieren. Zijn passie in techniek en energiebeheer combineert hij in twee succesvolle webshops: aluvensterbanken.be en degevelarchitect.be. Met zijn hands-on mentaliteit en uitgebreide technische expertise is Ben de ideale partner voor aannemers die streven naar succes. Doorheen de jaren heeft Ben zich bewezen als betrouwbare partner die hoogwaardige oplossingen biedt en garant staat voor stipte en naadloze projectuitvoering.

Het studie- en professionele parcours van Ben Vandersanden oogt erg gevarieerd. “Na mijn studies hotelmanagement in Maastricht – waar ik het belang van service en hospitality leerde – startte ik in 2010 als zelfstandig verkoper van isolatiematerialen voor de bouw. Door voortdurend opleidingen te volgen en mezelf bij te scholen, ben ik in staat om mijn kennis en expertise op het gebied van ondernemen voortdurend te verbeteren. Zo behaalde ik onder andere een postgraduaat als energiedeskundige en volgde ik opleidingen als marketingspecialist en projectontwikkelaar. Met die technische bagage startte ik mijn eerste vennootschap: een bedrijf gespecialiseerd in isolatie en afwerking van buitengevels.”

KISS

Onder de naam KISS bv – Keep It Smart & Simple – begon Ben enkele jaren geleden aan een nieuw hoofdstuk in zijn ondernemerscarrière. “Begin 2020, net voor de coronapandemie uitbrak, lanceerde ik de webshop aluvensterbanken.be. Ik merkte immers dat er nood was om betaalbare oplossingen aan te bieden aan professionele en particuliere klanten voor de afwerking van gevels met aluminium profielen op maat. Ook streefde ik naar een snelle en laagdrempelige service, iets wat ik zelf enorm op prijs stel in mijn persoonlijke projecten. Met mijn webshop hanteer ik een menselijke aanpak, gecombineerd met de beste moderne technieken. Onze verkoopplatformen zijn ook erg gemakkelijk te bereiken en dat via diverse kanalen. Mijn beste klanten bestellen zelfs via WhatsApp. Wat primeert voor mij, is dat ze snel en goed geholpen worden. Voor vensterbanken in standaardkleuren garandeer ik een levertijd binnen vijf werkdagen.”

"Ik hou van de vrijheid om te creëren en te innoveren. En elke dag bij te leren."

Klaar voor uitbreiding

Deze troeven slaan zelfs aan bij de grootste aannemers in de markt. “Wij zijn trots op onze uitzonderlijke klantenservice en snelle levering”, vertelt Ben. “Hierdoor kunnen onze klanten met vertrouwen en gemoedsrust met ons zakendoen”, geeft Ben aan. “We zijn continu in beweging om ons aanbod te verbeteren en uit te breiden. Zo zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een volledig nieuwe website en webshop voor aluminium vensterbanken, die we in het derde kwartaal van dit jaar vol trots zullen lanceren. Momenteel zijn we in België en Nederland de nummer 1 webshop voor aluminium vensterbanken. Maar we denken nog groter en maken werk van een uitbreiding naar Frankrijk en Luxemburg. In onze huidige structuur is die schaalvergroting zeker mogelijk.”

Transparante aanpak

Naast een aanbod van vensterbanken en toebehoren heeft Ben nog een tweede ijzer in het vuur: degevelarchitect.be, een adviesbureau dat helpt in de zoektocht naar een aannemer die past binnen specifieke behoeften en budget. “De aanpak is dezelfde”, vertelt Ben. “Ook hier gaan we voluit voor een transparante en klantgerichte aanpak., Dit platform zal klanten verbinden met hoogwaardige leveranciers in de bouwsector, zodat zij verzekerd zijn van kwaliteit en deskundigheid. Tegelijkertijd zal duurzaam en energiezuinig bouwen hierin een zeer belangrijke rol spelen.”

Nieuwe connecties

In die drukgevulde agenda als ondernemer maakt Ben graag tijd voor netwerkactiviteiten van Voka. Want netwerken en ervaringen delen, tillen zijn kennis een niveau hoger. “Ik neem deel aan zowel het Bryo ScaleUp- als het Plato-traject. Ook binnen Jong Voka ben ik actief, twee uitgelezen platformen om mijn netwerk te vergroten. Ik sta altijd open voor advies van buitenaf, omdat ik geloof dat dit essentieel is om te blijven groeien en verbeteren.”

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie