Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Pall draagt zijn steentje bij in de strijd tegen Covid 19

Pall draagt zijn steentje bij in de strijd tegen Covid 19

  • 06/05/2020

In de Hoegaardse vestiging van Pall Coroporation, een bedrijf gespecialiseerd in gezondheids-, veiligheids en milieuvriendelijke technologie, gaan ze nu ook de strijd aan tegen het Covid 19-virus. 

Het bedrijf is wereldleider in het filteren, scheiden en zuiveren van vloeistoffen. Op 21 april kondigde het bedrijf haar deelname aan in een samenwerking met het Jenner Institute van de universiteit van Oxford. Met deze samenwerking hoopt het bedrijf op een snel tempo en op grote schaal een vaccin te ontwikkelen voor Covid 19. 

ChAdOx1 wordt gezien als een toonaangevende kandidaat-vaccin voor Covid 19 omdat het een sterke immuunrespons genereert uit één enkele dosis. Omdat het geen replicerend virus is, is het veiliger om te gebruiken bij kinderen, de vergrijzende bevolking en mensen met reeds bestaande aandoeningen. 

CBF heeft kleine hoeveelheden klinisch materiaal gemaakt en het productieproces is overgedragen aan Pall Corporation. Zij zullen een grootschalig proces ontwikkelen om de productie van miljoenen dosissen mogelijk te maken. Ze trachten het scale-up proces de komende weken te voltooien.

Bron

Proximus