Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Collega in de kijker: Leen Vandermoere

Collega in de kijker: Leen Vandermoere

  • 23/05/2023

Leen Vandermoere, collega bij Voka Oost-Vlaanderen, vierde onlangs haar 25-jarige jubileum bij ons (proficiat Leen 🥳). Dat ze onze organisatie (en haar job) heeft zien evolueren, is nog licht uitgedrukt. Wij waren heel benieuwd om hier meer over te weten!

foto

Weet je nog hoe jouw eerste jaren bij Voka waren?

"Toen ik startte in 1998 zag onze organisatie er nog volledig anders uit. In die tijd noemden we nog de Kamer van Koophandel Gent-Eeklo. Kort daarna zijn de Oost-Vlaamse Kamers gefusioneerd. Toen kwamen we samen met de Kamers van Dendermonde, Aalst en Oudenaarde. Een tijdje daarna kwamen we onder de koepel van Voka. Er is dus veel veranderd. Logisch ook, want we spreken over de vorige eeuw", lacht Leen.

In welk opzicht is jouw job veranderd over de jaren heen?

"Mijn takenpakket is enorm veranderd en vooral ook mijn werkplek."

Vertel...

"Tien jaar geleden zijn we verhuisd naar onze mooie Voka Box, in het centrum van Gent. Daarvoor zaten wij eigenlijk een beetje verstopt in een gebouw samen met andere kantoren langs de ring van Gent. Toen ik startte waren we maar met een achttal collega’s. We hadden toen zelfs nog geen e-mailadressen. Er was nog geen internet, alle communicatie verliep via fax. Wanneer we bijvoorbeeld een groep ondernemers samenbrachten, gebeurde de praktische communicatie altijd via onze fax."

Hoe is jouw job qua inhoud veranderd?

“Ik ben gestart in het team dat verantwoordelijk was voor de Plato-trajecten. Na twee jaar werd er een apart team voor internationaal ondernemen opgericht. Dit team kreeg toen de naam de Exportcel. Het team bestond uit één coördinator en ik zorgde voor de administratieve ondersteuning. Nu werk ik nog steeds in team Internationaal Ondernemen, dus daar ligt voornamelijk mijn historiek. Pas veel later veranderde onze organisatie en kreeg iedere collega twee teams. Voor mij werd dat team Expert, toen nog de Kamer Academie, wat nog steeds mijn tweede team is. Ik sta voor beide teams in voor de back office: van crm tot facturatie tot communicatie met onze leden. Sinds een paar jaar maak ik ook webpagina’s aan en verstuur ik Clickdimensions mailings. Mijn job is dus veel meer digitaal geworden, helemaal anders dan vroeger brieven op de post versturen."

Wat maakt werken bij Voka Oost-Vlaanderen zo leuk?

“Onze organisatie is over de jaren heen enorm geëvolueerd. Hierdoor groei ik mee en blijft mijn job steeds verfrissend. Ik voel mij hier écht thuis! Het klinkt als een cliché, maar de tijd is voorbij gevlogen.”

Bedankt voor de afgelopen jaren Leen! Wij kijken alvast uit naar de volgende 25 😍

Contactpersoon

Leen Vandermoere

Opleidingen - Internationaal Ondernemen