Skip to main content
  • Nieuws
  • Overheden en bedrijven ontwikkelen samen visie voor Buda-bedrijvenzone

Overheden en bedrijven ontwikkelen samen visie voor Buda-bedrijvenzone

  • 25/05/2018

De provincie Vlaams-Brabant, Brussel, Vilvoorde, Machelen, Voka, Voka Metropolitan, de Brusselse Havengemeenschap en de POM Vlaams-Brabant hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om een gezamenlijke visie uit te werken voor de herontwikkeling van de bedrijvenzone BUDA.

De bedrijvenzone is ongeveer 200 ha groot en situeert zich onder het viaduct van Vilvoorde op het grondgebied van Vilvoorde, Machelen en Brussel.

Het is een van de belangrijkste industriële zones in de rand rond Brussel, maar raakte in verval na de sluitingen van bedrijven als Renault, Cockeries de Marly, VTR en anderen. Sinds de Raad van State het GRUP Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel heeft vernietigd is er geen wettelijk kader meer voor ontwikkelingen op deze zone. Daarom wordt nu gestreeft naar een gezamenlijke, op elkaar afgestemde visie.

De provincie Vlaams-Brabant laat momenteel een ruimtelijke optimalisatiestudie opmaken voor deze zone, waarin nagegaan wordt hoe de zone leefbaarder kan gemaakt worden binnen een duurzame economische context. Ook de bedrijfswereld wordt betrokken bij de ontwikkeling van deze visie. Op woensdag 23 mei kwamen in Machelen meer dan 100 bedrijven samen tijdens een workshop waar ze hun specifieke noden konden op tafel leggen.

 

Bron: Belga

Proximus