Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Oproep Voka voor snellere uitrol vaccinatiecampagne is gehoord

Oproep Voka voor snellere uitrol vaccinatiecampagne is gehoord

  • 07/01/2021

Op de Voka Nieuwjaarsreceptie afgelopen maandag drong voorzitter Wouter De Geest aan op een snellere uitrol van de vaccinatiestrategie. En die oproep werd duidelijk gehoord: zowel de Vlaamse als federale regering gaven intussen aan de vaccinatiecampagne te versnellen.

Voka dringt aan op een snellere uitrol van de vaccinatiestrategie. Alleen zo zullen we in 2021 het coronavirus en de crisis in de gezondheid, economie en maatschappij kunnen bezweren. Die oproep deed Voka maandag naar aanleiding van haar nieuwjaarsreceptie.

“We stellen vast dat in andere landen zoals Duitsland, Denemarken, Israël, het Verenigd Koninkrijk, … de vaccinatie veel sneller verloopt en dat deze landen een competitief voordeel aan het opbouwen zijn. Wie het snelst en best vaccineert, zal het meest baat hebben van de heropleving. Daarom moet ons land veel sneller vaccineren”, zei Wouter De Geest, voorzitter van Voka. 

'Vaccine Valley'

Die oproep viel niet in dovemansoren. Op de Voka Nieuwjaarsreceptie zei premier Alexander De Croo dat het tempo drastisch omhoog moet. Intussen hebben de Vlaamse en de federale regering aangeven de vaccinatiecampagne te versnellen.

Dankzij de Belgische farma en biotech, die het heel goed doen, kreeg ons land trouwens de bijnaam 'Vaccine Valley'. In onderstaand filmpje ontdek je hoe Brussels Airport Company, Datwyler Group, H.Essers en IJsfabriek Strombeek een essentiële bijdrage leveren aan de wereldwijde vaccinatie-operatie tegen COVID-19. Wij zijn trots op deze Vlaamse parels!

imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - headoffice