Skip to main content
  • Nieuws
  • Open ondernemen – Zuurstof voor morgen

Open ondernemen – Zuurstof voor morgen

  • 30/05/2017

Wie er vorig jaar bij was, heeft er zeker inspiratie getankt. Onder de noemer ‘Durven, Vernieuwen, Veroveren – Een kompas voor nieuw ondernemerschap’ was het Vokacongres met meer dan 1.000 deelnemers een absolute voltreffer. Dit jaar willen we op hetzelfde elan verdergaan

Onder het motto ‘Open ondernemen – Zuurstof voor morgen’ onderzoeken we dit jaar met tal van gerenommeerde sprekers hoe ondernemingen en hun medewerkers een antwoord kunnen bieden op de grote demografische, technologische, ecologische en geopolitieke uitdagingen die op ons afkomen. Onze vertrouwde wereld en waarden staan onder druk. Schokkende gebeurtenissen staan op ons netvlies gebrand. Wereldwijd, in onze maatschappij, binnen onze ondernemingen. Dat alles dwingt ons tot een volledige nieuwe manier van ondernemen en werken. 

Ondernemers hebben krachtige instrumenten in handen om samen te groeien en antwoorden te bieden op maatschappelijke uitdagingen. Ze hebben een langetermijnvisie, los van de waan van de dag. Ze hebben de kennis om met technologische vernieuwing duurzame oplossingen te bieden. En vooral: ze kunnen een beroep doen op een onschatbare waarde aan talent. Open ondernemen bundelt onze krachten: samen met medewerkers, met andere bedrijven, met kennisinstellingen en met de rest van de wereld. 

Open omgaan met talent: mensen maken het verschil, maar de juiste mensen vinden en houden, wordt steeds moeilijker. Open innovatie voor groei: als we focussen op innovatie en we bundelen onze krachten, dan winnen we allemaal, ook internationaal. Open aanpak met de overheid: ondernemingen kunnen de overheid meer en betere oplossingen bieden om samen het hoofd te bieden aan maatschappelijke uitdagingen. Open vizier op een duurzame toekomst:  al deze ontwikkelingen vragen duurzame antwoorden. Dat is niet alleen een noodzaak, maar ook een opportuniteit.

Open ondernemen is een missie. Het is de juiste economische en maatschappelijke keuze om samen te werken aan een duurzame toekomst vol zuurstof.

Op het Vokacongres tonen we u inspirerende voorbeelden die aantonen dat open ondernemen werkt en een win-win is voor iedereen.  We rekenen op uw aanwezigheid, om andermaal een sterk signaal te geven aan zowel het brede publiek als aan onze besluitvormers dat het ondernemers en hun ondernemende medewerkers zijn die de toekomst vormgeven. Niet voor niets is het jaarthema van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen: the future is (y)ours! 

Ik ben ervan overtuigd dat ik veel West-Vlaamse ondernemers zal mogen verwelkomen op 14 juni in Antwerpen. Tot dan!

www.voka.be/vokacongres