Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Open Bedrijvendag opnieuw een succes met meer dan 83.000 bezoekers!

Open Bedrijvendag opnieuw een succes met meer dan 83.000 bezoekers!

  • 10/10/2019

Beste ondernemer,

Bedankt.

De eerste zondag van oktober ligt, samen met de 29e editie van Open Bedrijvendag, achter ons. Dat betekent dat een aantal onder jullie opnieuw de deuren opendeden voor het grote publiek. Met duizenden waren ze, de bezoekers die de regen trotseerden om te zien waar jullie dag in dag uit mee bezig zijn. Dat verdient een welgemeende dank u wel. Niet alleen naar de 83.650 bezoekers, maar ook naar de 45 ondernemingen die deze geïnteresseerden warm onthaalden.

Bedankt voor jullie engagement. Jullie zijn de doeners, daar waar velen er enkel over praten. Ondernemen zit ons West-Vlamingen in het bloed. Jullie zijn de zuurstof van onze samenleving. Het kloppend hart en de longen van onze regio. Zonder jullie zou West-Vlaanderen niet die welvarende regio zijn die het op vandaag is. Zonder jullie is er geen innovatie en vooruitgang mogelijk. Zonder lef is ondernemen niet mogelijk. 

Ondernemers falen niet. Ze lopen tegen de muur, staan terug recht en gaan door. Succes boek je immers met vallen en opstaan. Net zoals topsporters. Of zoals Thomas Edison reeds zei: “Ik heb niet gefaald. Ik heb alleen 10.000 manieren gevonden die niet werken.” Laat jullie nooit stoppen in het verwezenlijken van jullie dromen. Ondernemen is durven en doen.

Bedankt voor jullie noeste arbeid, elke lange dag opnieuw, met evenveel passie en goesting. Bedankt voor het bloed, het zweet en de tranen. Geen succes zonder hard labeur en toewijding. Geen succes zonder jullie. De enige plaats waar succes voor werk komt, is het woordenboek.

Bedankt voor de hoge welvaart die jullie creëren zodat onze kinderen een mooie toekomst hebben. Bedankt voor het brood op de tafel van al die West-Vlaamse gezinnen. Bedankt voor die talloze jobs waar jullie voor zorgen. Bedankt om de staatskas te spijzen zodat onze sociale welvaartsstaat betaalbaar blijft. Bedankt voor al die mooie producten die we dagelijks nodig hebben. 

Bedankt voor alle risico’s die jullie nemen en door te zetten wanneer het moeilijk gaat. Nietzsche leerde het ons al: “That which does not kill us makes us stronger”. Bedankt om jullie verantwoordelijkheid op te nemen, elke dag opnieuw, en de klant altijd centraal te plaatsen.