Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Op zoek naar de beste invulling voor je ruimtes? Studio Kompas to the rescue

Op zoek naar de beste invulling voor je ruimtes? Studio Kompas to the rescue

  • 08/08/2023

Met haar bedrijf studio Kompas helpt Katrien De Keyser je echt nadenken over de ruimte waarin je je bevindt en hoe je een ruimte kan ‘aanpassen’ aan de gebruiker. Dat is niet alleen interessant voor private woningen, maar ook voor bedrijven. “Enkel door écht naar de noden van een ondernemer te luisteren, kan je een ruimte juist gaan gebruiken. Dit is wat ik aanbied aan de hand van performance scans en advies op maat.” 

Katrien De Keyser van studio Kompas doet interieurontwerp, maar eigenlijk gaat ze veel verder dan dat. “Ik haal mijn inspiratie bij de Amerikaanse place coaches en in de omgevingspsychologie. In een ruimte staat namelijk niets los van elkaar. Mensen hebben invloed op hun omgeving, maar
ook de omgeving heeft invloed op wie erin vertoeft. Dat wordt heel vaak vergeten.

Dankzij inzicht in de psychologie van de omgeving kan je aan de hand van enkele minieme aanpassingen een grote impact maken op het welbevinden, het functioneren en zelfs op hoe we denken. Als je bijvoorbeeld iemand wil overtuigen, dan zet je die best in een zachte zetel. Dan gaat die persoon meer openstaan voor een andere me­ning en makkelijker verbinden in plaats van stelling innemen. Omgevingspsychologie kan je ook toepassen om de klant­beleving en organisatie van een bedrijf te verbeteren. Ik ga dus verder dan duurzame en ecologische ontwerpen, en streef naar een regeneratief interieur ontwerp: alles is deel van het geheel.” 

Persoonlijkheid ontrafelen

Jarenlang heeft Katrien De Keyser voor een grootbank gewerkt, eerst rond risico­ analyse voor ondernemers, daarna investeringen. Maar haar liefde voor interieur en ruimte bleef haar achtervol­gen. Ze besliste om interieur te studeren en richtte studio Kompas op in Lubbeek. “Veel klanten staan altijd versteld van de vragen die ik stel wan­neer ze met een interieurpro­ject willen starten. Ik probeer ook echt de persoonlijkheid van mijn klanten te ontdekken, of de strategie van een bedrijf. Het gaat dus veel verder dan enkel een (kantoor)ruimte inrichten. Ik kijk ook graag naar de lange termijn en waar een bedrijf naartoe gaat. Ook maak ik een performance scan om de ruimte die verbouwd of aangepast kan worden echt te analyseren. Dan kan een klant zelf beslissen wat hij op welk moment wil aanpakken.”

Die aanpak wérkt ook echt. “Vaak starten klanten meteen na oplevering van zo’n scan enthousiast met het aanpakken van hun ruimte. Door enkele kasten of bureaus op een an­dere manier te ordenen, zorgt dat direct voor een andere bele­ving. Een ruimte herinrichten betekent dus niet per se hele­maal opnieuw beginnen of ver­huizen naar een ander pand.” Naast de scans heeft Katrien ook een podcast, vooral voor het herinrichten van wonin­gen. “De podcast is ook echt mijn visitekaartje: wie ernaar luistert, beseft waar ik voor sta en hoe ik aan de herinrichting van een woning begin.”

Belang van offline marketing 

Voor ze met haar onderne­ming startte, wou Katrien zich focussen op online marketing. “Al snel begreep ik dat eerder mijn fysieke netwerk me ver­der zou helpen groeien. Door mond­tot­mondreclame heb ik al veel aanbevelingen gehad. Mijn tip voor ondernemers is dan ook dat ze hun fysieke netwerk zeker niet mogen vergeten te betrekken bij hun projecten. Ook helpt het om hen rechtstreeks feedback te kunnen vragen. Zoals een Bryo­traject. Een jaar lang zie je dezelfde mensen een keer per maand terug. Zo leren zij je verhaal kennen én krijg je na iedere sessie echt waardevolle input.” 

Wie is ... Katrien De Keyser

  • Opleiding: Master Physics en Bachelor Interior Design
  • Functie: Oprichter en zaakvoerder studio Kompas

Wat is ... Studio Kompas

  • Opgericht in: 2021
  • Zaakvoerder: Katrien De Keyser
  • Aantal medewerkers: 1
  • Activiteiten: Interieurontwerp www.studiokompas.be

Interesse in trajecten en activiteiten voor startende bedrijven?

Bryo StandUp

Traject
Vlaams-Brabant

Heb jij ‘goesting’ om te ondernemen maar ben je nog niet concreet opgestart en heb je nog geen ondernemingsplan uitgewerkt? Dan ben je bij Bryo StandUp, het Voka-traject voor prestarters, aan het juiste adres!

Locatie

Vilvoorde

Prijs

Voka-leden en niet-leden: € 250 (excl. btw)

Bryo StartUp

Traject
Vlaams-Brabant

Als startende ondernemer ervaar je snel dat er heel wat uitdagingen komen kijken bij het uitbouwen van een succesvolle, eigen zaak. Dankzij Bryo StartUp krijg je een frisse kijk op je groeistrategie.

Locatie

Vilvoorde

Prijs

€ 500 per jaar (excl. btw)

Bryo StandUp Student Bootcamp - april

Traject
Vlaams-Brabant

Student met goesting om te ondernemen? Heb je wel business ideeën, maar nog geen concreet plan om te starten? Geen paniek! Tijdens dit bootcamp gaan in 1 week aan de slag om jouw idee te verkennen, verfijnen en vorm te geven.

Locatie

Leuven

Prijs

Gratis voor studenten

Bryo ScaleUp | Mei 2024

Traject
Vlaams-Brabant

Bryo ScaleUp is er voor ondernemers met een marktklaar product en een schaalbaar businessmodel die willen groeien. Momenteel realiseer je een omzet van minimaal € 100.000/jaar en de komende jaren wil je die laten groeien tot meer dan €1 mio/jaar.

Locatie

Leuven

Prijs

€1000

Dyls februari2024
Proximus

Artikel uit publicatie