Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Op weg naar een duurzaam preventie- en facilitybeleid

Op weg naar een duurzaam preventie- en facilitybeleid

  • 03/01/2024

Iedereen verdient een veilige leef-, leer- en werkomgeving. Een organisatie die haar roerend en onroerend patrimonium grondig inventariseert, documenteert en optimaliseert, is goed op weg om die doelstelling te realiseren. Vanuit Tessenderlo reiken Geert Bonroy en zijn collega’s een krachtig softwareplatform aan dat dit beheer van a tot z overneemt. Welkom bij ArXs!

In deze editie van ‘Bedrijvig Limburg’ moeten we het begrip ‘starter in de kijker’ uitzonderlijk wat ruimer interpreteren. Want met ArXs komen we terecht bij een ambitieuze scale-up die in oktober 2023 tien kaarsjes uitblies.

“Tien jaar geleden begonnen we in onze garage – voor en na de werkuren – een softwareoplossing voor preventie- en facilitymanagement te programmeren, als een uit de hand gelopen hobby”, blikt Geert Bonroy terug. “De voorbije jaren pakten we de zaken alsmaar professioneler aan. Samen met een paar vennoten – die vroeger als preventieadviseur actief waren in het onderwijs – en enkele professionele development partners slaagden we erin om een performante software­oplossing uit te werken waarmee bedrijven en organisaties een veilige werkomgeving creëren, machines efficiënter laten werken en de basis leggen voor een duurzame veiligheidscultuur.”

Groeiambities waarmaken
“Tijdens de startjaren van ArXs richtten we ons vizier op onderwijsinstellingen, omdat we goed vertrouwd waren met deze sector”, aldus Geert. “Vandaag reikt onze ambitie een pak verder, en zien we een toenemende interesse bij middelgrote en grote kmo’s die over een stevig patrimonium van roerende en onroerende goederen beschikken. Ook lokale besturen worden een belangrijke doelgroep voor onze beheerssoftware. Om die toenemende vraag de baas te kunnen, hebben we begin vorig jaar een strategisch traject opgestart. Met onder meer een nieuwe website en een marketingcampagne willen we ons potentieel valideren en onze groeiambities waarmaken. Het Bryo ScaleUp Advanced-traject van Voka past perfect in die doelstelling.”
 

Geert Bonroy

“Het Bryo ScaleUp-traject past perfect bij de levenscyclus­fase waarin ArXs zich bevindt.”

Boeiende kruisbestuiving van ideeën

Opleiding, individuele begeleiding en een sterk netwerk. Die drie troeven staan centraal in de Bryo-community. Geert apprecieert de interactie en kennisuitwisseling die binnen de deelnemersgroep plaatsvindt: “Het Bryo ScaleUp Advanced-programma biedt me de kans om ideeën en ervaringen te delen met ondernemers met dezelfde uitdagingen. Dankzij de diverse mix van profielen en sectoren ontstaat een boeiende kruisbestuiving, waarbij we tegelijk ondergedompeld worden in verschillende strategische ondernemingsthema’s. Van digitalisering tot leidinggevende vaardigheden, en van bouwen aan partnerships tot marketingstrategie: elk thema is meteen inzetbaar in de praktijk.”

Veilige en slagvaardige organisatie

Met de kennis uit dit Bryo-traject op zak bouwen Geert en zijn medevennoten verder aan de groei van ArXs. “We streven ernaar om onze beheerssoftware even onmisbaar te maken als bijvoorbeeld CRM- en ERP-software. Hoe sterker de keten van primaire en secundaire processen, hoe performanter je organisatie kan opereren. Via een laagdrempelige aanpak, een eenvoudig licentiemodel en de juiste mix van functionele domeinen reiken we onze klanten de hand om samen werk te maken van een veilige en slagvaardige organisatie met een groot draagvlak op de ­werkvloer.” 
 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Artikel uit publicatie