Skip to main content
  • Nieuws
  • Op ondernemerschap staat geen leeftijd

Op ondernemerschap staat geen leeftijd

  • 14/09/2018

Ondernemerschap is geen beroep, het is een attitude. En daar staat geen leeftijd op, bewijzen heel wat jonge Vlaamse ondernemers. Zo ook Désirée Libeert. Samen met haar zus Lily en haar twee broers Georges en Jérôme vormen ze de vierde generatie van het dynamische familiebedrijf Libeert.

Libeert creërt sinds 1923 met passie chocoladefiguren, chocoladetabletten en pralines. In 2013 vond de overgang van de derde naar de vierde generatie plaats. En daar werd voor het eerst in de geschiedenis van Lifestivalbeert gekozen om een externe CEO aan te werven. “Een bewuste keuze. Niet alleen om een brug te slaan tussen de verschillende generaties, maar ook als coach voor de vierde generatie”, Désirée Libeert.

Ondernemen in een familiebedrijf? Volgens Désirée is het de ideale kans om het bedrijf waar de vorige generaties hard aan hebben gewerkt, verder te laten uitgroeien en te laten evolueren. “Het is een uitdaging. Elke dag duiken er weer nieuwe elementen op die ons challengen om verder te optimaliseren.”

Dé tip van Désirée voor andere jonge ondernemers in een familiebedrijf? “Doe tijdens de overgangsfase beroep op externe adviseurs die gespecialiseerd zijn in familiebedrijven. Een must als je een professionele overgang wil realiseren waarbij de belangen van het bedrijf objectief worden behartigd.”

Benieuwd naar meer ondernemerstips? Op 3 oktober vindt het Festival van het Jong Ondernemerschap in het Wagenoord te Mechelen plaats. Je kan je er laten inspireren door ondernemersverhalen van onder andere Manu Beers (Tomorrowland), Rik De Lannoy (V-Formation), Désirée Libeert (Libeert) en vele anderen.

Meer info op www.voka.be/festival

Imu Salesforce
IMU Multiburo
ING
SD  Worx