Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Op ondernemen staat geen leeftijd: Maaike De Vreese en Axel Ronse (N-VA) op bezoek bij Paneltim

Op ondernemen staat geen leeftijd: Maaike De Vreese en Axel Ronse (N-VA) op bezoek bij Paneltim

  • 21/10/2021

Wat als vader op zijn 52ste beslist om te ondernemen? Het overkwam de familie Deltour van Paneltim. Vanuit Lichtervelde bouwt intussen de tweede generatie aan de toekomst van het bedrijf dat actief is in kunststofpanelen. Deze panelen worden ingezet om onder andere stallingen in te richten, zwembaden te bouwen, luchtzuiveringsinstallaties aan te kleden etc. Op vrijdag 8 oktober trokken Maaike De Vreese en Axel Ronse naar dit familiebedrijf voor een boeiende zomerstage.

Na een uitgebreide bedrijfsvoorstelling waarbij de internationale ambities ruimschoots aan bod kwamen ging het al gauw over de uitdagingen waarmee het bedrijf kampt. Het is geen geheim dat, net zoals voor zoveel bedrijven, de stijgende grondstofprijzen een van de uitdagingen is. Naast uitdagingen zijn er ook veel opportuniteiten zoals het hergebruiken van grondstoffen.

Op een zomerstage moet er natuurlijk ook gewerkt worden. Zo trokken Maaike De Vreese en Axel Ronse een fluohesje aan en gingen in de productie aan de slag. Ze volgden het volledige productieproces van brute grondstof tot verpakte kunststof panelen.

Dat de panelen sterk zijn, mochten de twee volksvertegenwoordigers zelf uittesten. Bij het bezoek werden de kernwaarden doorheen het ganse bedrijf heel duidelijk: People, Planet, Progress & Pleasure.

imu - vzw - recupel
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - obd
imu - vzw - Recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - salesforce
Proximus