Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Onze spelconcepten hebben al meer dan 52000 mensen doen leren, inspireren en connecteren - Pilipili Games

Onze spelconcepten hebben al meer dan 52000 mensen doen leren, inspireren en connecteren - Pilipili Games

  • 21/09/2023

Wat als je serieuze onderwerpen als bedrijfswaarden, grooming en artificiële intelligentie spelenderwijs kon aankaarten via een spelvorm op maat? In het hartje van Leuven vind je Pilipili Games, dat spelconcepten bedenkt en uitwerkt voor organisaties. Dat doen ze binnen drie aspecten: “Als spelconsultants adviseren we bedrijven rond hoe ze met gamification een specifiek doel gemakkelijker kunnen bereiken,” zegt co-founder Pieterjan Uytterhoeven.
 

“Daarnaast bezitten we verschillende ‘gamified HR solutions’ die bedrijven bijvoorbeeld kunnen inzetten als workshop, assessment of teambuilding. Ten slotte maken we spellen op maat voor een resem klanten. Educatieve spellen, zoals het spel voor Child Focus over grooming bij kinderen, maar ook entertainend, zoals de Undercover games of de #LikeMe Escape game. Daar gaat het dan niet over bepaalde leerdoelen, maar over het spelplezier zelf.” 
Dat Pilipili Games van aanpakken weet, staat intussen vast.

Met hun spelconcepten bereikten ze al 52.000 mensen: “Geen gemakkelijke rekenoefening, maar wel heel interessant,” aldus Pieterjan. “Het is een cijfer om trots op te zijn. We willen mensen helpen om spelenderwijs bij te leren, maar willen ook mensen dichter bij elkaar brengen. Games zijn dan ook een ideaal medium om te leren, inspireren en connecteren.”

Op zoek naar meer impact en goede zaken binnen ons Voka-netwerk? Ontdek ze via voka.be/goedezaken

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus