Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Onze missie is gezond snacken gangbaar maken voor iedereen”

"Onze missie is gezond snacken gangbaar maken voor iedereen”

  • 30/06/2023

Met plantaardige tussendoortjes en drankjes wil start-up JustBite de wereld bewuster maken van gezonde voeding. “Het is soms moeilijk om gezonde snacks te vinden in het traditionele aanbod. Met gebalanceerde producten willen we daar iets aan veranderen.” 

“Het persoonlijk gemis van gezonde snacks in het traditionele aanbod en zuivel weglaten in mijn dieet was voor mij de trigger”, vertelt Kevin Ringoot. Hij startte in 2018 met JustBite, een start-up die bedrijven bewuster wil doen omgaan met gezonde tussendoortjes op het werk. “Als fervent sporter merkte ik bovendien ook dat veel snacks beweren gezond te zijn, terwijl dat niet altijd zo is.” 

In 2020 sloot Aitor Somers zich aan bij JustBite. De Gentse onderneming wil door middel 
van abonnementen, impuls verkoop, vending en geschenkboxen gezonde varianten van snacks en drankjes aanbieden. Zowel direct als via strategische partners. Daarnaast legt het zich toe op de ondersteuning en advies om klanten gezondere snackgewoontes te implementeren. 

Bedrijven bewust maken 

JustBite legt de nadruk op drie belangrijke aspecten. “Alle producten zijn op basis van noten, groenten, zaden en fruit. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen die mensen dagelijks nodig hebben. wij zoomen altijd in op lekker, voedzaam en natuurlijk, met de maatschappelijke transitie is ook daar veel meer vraag naar”, aldus Aitor. 

“Onze snacks zijn voedzaam en bevatten een zeer gebalanceerde samenstelling van macronutriënten. Waar traditionele snacks nog vaak weinig voedzame calorieën in zich hebben, proberen we onze producten verzadigend en rijk aan vitamines en mineralen te maken. En ze moeten natuurlijk ook lekker zijn. Een snack is nog altijd een momentje van genot.  

Met hun productaanbod wil JustBite samenwerken met bedrijven. “We willen beantwoorden aan duurzaamheidsvraagstukken en welzijn bevorderen op de werkvloer”, vertelt Kevin. “Nieuwe merken en gezonde producten introduceren draagt bij aan een positieve werkervaring. Gezonde medewerkers voelen zich bovendien ook gewoon beter.” 

Kevin Ringoot & Aitor Somers - JustBite

 

“ Wij zijn geen ideologische veganisten, maar we moeten allemaal wel meer plantaardig eten

Naam van de quote

Europese referentie 

Als jong bedrijf kijkt JustBite ook vooruit. “We willen vooral bezig blijven met wat we doen en iedereen gezonder te laten snacken. En dat verhaal mag ook gerust internationaler voor ons. We willen stapsgewijs uitgroeien tot de Europese referentie. Daarvoor neemt Aitor deel aan een Voka-traject. “Met ‘Go International’ horen we wat ervaringen zijn bij andere deelnemers. Een internationaal plan maken is op zich niet zo moeilijk, maar er zijn snel een aantal zaken die je over het hoofd ziet. Het zit hem vaak in (kleine) operationele dingen die grote gevolgen kunnen hebben.  En die leer je wel bij in zo’n traject. Je moet natuurlijk wel als ondernemer de stap durven zetten. Meteen groot durven denken is de boodschap.” 

Wil je meer weten over ons aanbod rond internationaal ondernemen?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Bekijk zeker ook volgende events en opleidingen

Titel

Ondertitel

  • 2 fietsen
  • 3 auto's
  • 5 treinen

Contactpersoon

Inya Synhaeve

Groeitrajecten - Internationaal Ondernemen