Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Onze gedreven medewerkers dragen elk hun steentje bij aan de groei van Il Granito."

"Onze gedreven medewerkers dragen elk hun steentje bij aan de groei van Il Granito."

  • 05/07/2023

In deze rubriek stellen we elke maand vijf vragen aan een ondernemende Limburger, waarna hij of zij het stokje doorgeeft aan een collega-ondernemer. Deze maand is het de beurt aan Angelo Rizzi, zaakvoerder van Il Granito uit Genk.

Angelo Rizzi (Il Granito)


Waarop ben je het meest trots als ondernemer?

“Als 18-jarige stapte ik in de zaak, zonder enige vakkennis of ondernemingsskills. Op dat moment was Il Granito een kleine onderneming die standaardproducten in natuursteen vervaardigde. Vandaag, zeventien jaar later, ben ik er erg trots op dat Il Granito is uitgegroeid tot een internationale onderneming die exclusief maatwerk op het hoogste niveau vervaardigt, en zelfs een eigen badkamercollectie heeft gelanceerd.”

Waarom ben je zo gepassioneerd door ondernemen?

“Voor mij is ondernemen synoniem met inspireren, voor impact zorgen en innoveren. Omdat ik creatief en nieuwsgierig ben en mezelf en mijn onderneming voortdurend een niveau hoger wil tillen, blijf ik geprikkeld om uitdagingen aan te gaan.”

Hoe ga je als ondernemer om met tegenslagen? Kan je een concreet voorbeeld noemen?

“Ik ben competitief ingesteld, waardoor ik niet zo goed om kan met tegenslagen. Vroeger zag ik dit als een persoonlijk falen. Maar na jaren ondernemen heb ik geleerd dat dit niet zo hoeft te zijn. Tegenslagen zijn immers een opportuniteit om bepaalde zaken kritisch te bekijken en bedrijfsprocessen aan te scherpen.”

“Soms werk ik wekenlang aan de calculatie voor een groot project. Op dat moment begint het te kriebelen om dit project te kunnen realiseren, en door mondelinge akkoorden ga ik er dan wel eens van uit dat we het project al effectief hebben binnengehaald. Het is echter al gebeurd dat een klant zich alsnog bedacht en met een concullega in zee ging.”

“In dergelijke situaties baal ik enorm. Dan zoek ik voor mezelf uit wat ik anders had kunnen doen om de klant alsnog te overtuigen. Ik doe mijn best om die kopzorgen niet meer naar huis te nemen. Een leuke activiteit met mijn vrouw en onze kinderen zorgt dan voor de broodnodige ontspanning. De volgende dag zijn de batterijen helemaal opgeladen om er opnieuw 100 procent tegenaan te gaan!”

Wat maakt werken in jouw bedrijf zo aangenaam voor medewerkers?

“De natuursteensector wordt vaak geassocieerd met koude, vochtige ateliers waar arbeiders in een stoffige omgeving aan arduinen dorpels werken. Dat is bij ons niet het geval! In het atelier van Il Granito werken onze arbeiders in een mooi en verwarmd atelier, met leuke muziek op de achtergrond.”

“Omdat we op een creatieve manier aan complexe, internationale projecten werken, zijn onze medewerkers zelf ook trots om hieraan hun steentje bij te dragen. We stellen ons team altijd voor aan klanten. Zij realiseren immers mee de dromen van architecten, klanten en mezelf.” 
 
“Elke vrijdagavond sluiten we samen de werkweek af met een ontspannende drink. En tweemaal per jaar gooien we alle remmen los. Zo zijn we met het hele team al naar Tomorrowland geweest en gaan skiën in het Oostenrijkse Sölden.”

Welke drie persoonlijke vaardigheden vind je essentieel voor een ondernemer/bedrijfsleider?

“Luisteren naar de klant, waarbij je hem het gevoel geeft dat zijn belangen primeren boven jouw eigen belangen. En ook: professioneel advies verzamelen en je omringen met de juiste personen, in diverse domeinen. Bij die vaardigheid hoort ook het durven openstaan voor kritiek, als basis voor persoonlijke groei. Een derde belangrijke vaardigheid vind ik betrokkenheid en empathie tonen aan je team. Dit vormt de basis voor een veilige en gezonde werkomgeving.”

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie