Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • "Onze bedrijven staan klaar om mee te vaccineren"

"Onze bedrijven staan klaar om mee te vaccineren"

  • 16/12/2021

Kunnen bedrijven de boosterprik helpen uit te rollen? "Wij staan klaar", verzekerde Frank Beckx, directeur van het Voka Kenniscentrum, in een radio-interview.

Om de boosterprikken te zetten wordt er niet alleen naar vaccinatiecentra gekeken, maar ook naar apotheken en bedrijven. Want er was meteen bij grote bedrijven veel enthousiasme om aan de boostercampagne mee te werken. 

Radio 1 vroeg deze week meer duiding aan Frank Beckx, directeur van het Voka Kenniscentrum.

"Het is op dit moment alle zeilen bijzetten. Ik denk dat we ook in België snel moeten schakelen", benadrukte hij. "En onze bedrijven staan klaar. We hebben enkele weken geleden een oproep gedaan en we hadden in een mum van tijd 100 bedrijven bereid gevonden om die booster op de werkplek te zetten. Onze bedrijven zijn er klaar voor en we hopen snel met een proefproject te starten dat onder impuls van het coronacommissariaat nu toch op gang lijkt te komen."

Radio 1: Want er zijn ook heel wat bedrijven die een griepprik zetten?

Frank Beckx: "Absoluut. Heel wat bedrijven hebben daar ervaring mee. Zeker de grotere productiebedrijven, waar volcontinu wordt gewerkt en dus geen telewerk mogelijk is. Daar zouden dergelijke vaccins op een snelle manier gezet kunnen worden, die natuurlijk een hele versnelling in de campagne teweeg kunnen brengen. Ze kunnen op die manier de vaccinatiecentra een stukje ontlasten. Zo'n versnelling is nu ook wel echt nodig met de oprukkende omikron-variant."

Radio 1: Is het al duidelijk welke bedrijven dit zouden kunnen doen?

Frank Beckx: "Wel het proefproject zou bij een 20-tal bedrijven starten, vooral de grotere met meer dan 1.000 medewerkers en niet-telewerkbare functies. En dan vooral ook bedrijven die een interne geneeskundige dienst hebben, die zelf met artsen en verplegers op hun site zitten. Denk bijvoorbeeld aan de grote chemiebedrijven, staalbedrijven, automobielbedrijven, ... waar er permanent gewerkt wordt. Zij staan klaar en kunnen heel snel schakelen." 

Beluister hier het hele interview.