Skip to main content

ONTOFORCE, de 'google on steroids'

  • 21/09/2018

Eind september vindt in Antwerpen het nieuwe technologiefestival SuperNova plaats. Het festival wil het meest vernieuwende scale-up pitching evenement in Europa worden. ONTOFORCE is een van de vijftig meest beloftevolle Europese tech scale-ups die de kans krijgt om te pitchen. Wij spraken met Hans Constandt, oprichter van ONTOFORCE. 

Hans Constandt, oprichter ONTOFORCE
Hans Constandt, ONTOFORCE

Maak kennis met ONTOFORCE, of wel de ‘Google on steroids’. Het bedrijf verovert in sneltempo de biomedische wereld met hun vernieuwende technologie die het raadplegen van de steeds groeiende massa van complexe data ultrasnel en simpel maakt voor iedereen. Want er is een overvloed aan beschikbare medische data. En daar werd Hans zelf mee geconfronteerd toen hij enkele jaren geleden op zoek was naar data voor de leerproblemen van zijn zoontje. Hans legt uit: “Wat doe je als jezelf of iemand in je intieme kring iets aan de hand krijgt, je gaat het googelen. Maar er is zoveel informatie voorhanden, dat je je gaat afvragen of het wel klopt.” Vanuit die idee ontstond in 2011 ONTOFORCE.

Het product achter ONTOFORCE is het data discovery platform DISQOVER, gericht op medische data. “We worden ook wel het google for lifescience genoemd. Maar DISQOVER is meer dan een zoekmachine, het is een data integratie platform en wordt ook wel next generation bussiness intelligence genoemd. Bij het zoeken naar data wordt er verder gekeken dan zoeken met keywords.”

Bij de opstart van het bedrijf, schakelde Hans Constandt ook de hulp in van Voka. “Voka heeft ons enorm geholpen om lokaal een netwerk te ontwikkelen. Daarnaast heb ik zowel aan Bryo als aan Plato deelgenomen. Bij Bryo kom je in contact met een groep gelijkgestemden. Je ervaart allemaal tezamen de groeipijnen van een start-up. Plato is dan weer een stap verder. Dat is al meer voor ondernemers die het klappen van de zweep kennen, maar waar je enorm veel van kunt bijleren.”

En die start-up fase heeft het Gents bedrijf met glans overleefd. Begin september werd ONTOFORCE genomineerd voor scale-up van het jaar. En op 27 en 28 september krijgen ze als beloftevolle scale-up de kans om te pitchen voor investeerders. “Ik vind SuperNova een heel goed initiatief. We hebben veelbelovende scale-ups in België. Maar op het vlak van groeikansen staan we in België nog niet zo ver. SuperNova toont aan dat er in Vlaanderen ook middelen worden vrijgemaakt om scale-ups op de kaart te zetten.”

Graag meer informatie over SuperNova, klik dan hier.

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez