Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Ontmoeting met Vlaams minister Lydia Peeters

Ontmoeting met Vlaams minister Lydia Peeters

  • 15/06/2020

Op maandag 15 juni 2020 vond een constructief overleg plaats met Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit, Lydia Peeters en haar kabinet, m.b.t de stand van zaken van een aantal strategische West-Vlaamse infrastructuurdossiers en optimalisatieprojecten (zie kaartje).

Voka West-Vlaanderen beklemtoonde het belang van investeringen in hefboomprojecten in het kader van de relance en de nood aan een inhaalbeweging voor West-Vlaanderen, gelet op de jarenlange onderfinanciering van de regio inzake infrastructuur. Tijdens de bespreking werd het GIP (Geïntegreerd Investeringsprogramma) 2020 uitvoerig onder de loep genomen alsook de budgettaire invulling voor de komende jaren.  

lydiapeeters

Voka West-Vlaanderen besprak ook een aantal specifieke dossiers met de minister zoals de verbreding van de E403 tussen Roeselare en Brugge, het grensoverschrijdend vrachtverkeer E17 – Frankrijk richting Rijsel, de herinrichting van de grensovergang Menen-Rekkem, de ongelijke tonnagebeperking voor vrachtwagens tussen Vlaanderen en Wallonië en de stijging verhoging van de kilometerheffing voor zware vrachtwagens.  Ook het dossier van de regionale luchthaven Oostende kwam aan bod. Er werden een aantal concrete acties vastgelegd, alsook een afspraak voor een follow-up meeting met de minister in september.   

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag